Szegedi hírek

2022.01.25. 09:46

Drogfogyasztásért és engedély nélküli vezetésért kell felelnie a 16 éves fiúnak

Még csak 16 éves, de már két éve rendszeresen vezet autót. Többször lekapcsolták a rendőrök, de intézkedésüknek nem volt visszatartó ereje. Most az ügyészség emel vádat a kiskorú ellen.

delmagyar.hu

Illusztráció: Török János

Illusztráció: Török János

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a fiatalkorú fiúval szemben, aki évek óta vezet személygépkocsit vezetői engedély hiányában.

A vádirat szerint a 16 éves vádlott vezetői engedéllyel nem rendelkezik, ennek ellenére vele szemben már több, mint két éve kisebb közlekedési szabálysértések miatt rendszeresen eljár a rendőrség. Legutóbb a vádlottat 2021. márciusában tiltotta el a bíróság egy évre a közúti járművezetéstől, de ez - ahogyan a korábbi szankciók - semmilyen visszatartó erővel nem bírt. 

A vádlottat az eltiltás hatálya alatt 2021. július 16. és 17. napján is igazoltatták Szegeden a rendőrök, mindkét esetben ugyanazt a személygépkocsit vezetve. Az utóbbi esetben az ellenőrzés során az is megállapítást nyert, hogy a fiatalkorú kábítószert fogyasztott, valamint az autóból kábítószert és annak fogyasztásához szükséges eszközöket is lefoglaltak. Az igazoltatások és eljárások ellenére két nap múlva a vádlottat a rendőrök ismételten igazoltatták autóvezetés közben.

 

A vádlottal szemben a járási ügyészség az eltiltás hatálya alatt elkövetett járművezetés vétsége, kábítószer birtoklásának vétsége, bódult állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt emelt vádat. A vádlott bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni – közölte Kopasz Zsolt főügyész.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában