Június 30-ra kész kell legyen

2022.01.07. 19:30

Elkezdték építeni a vízilabdások új medencéjét Csongrádon

Hozzáláttak a Csongrád Városi Vízilabda Sportegyesület versenymedencéjének megépítéséhez. Az objektumot legkésőbb idén június 30-áig át kell adni, mert ez a pályázat elszámolási határideje is. Az épülő medence fedés nélkül készül el, de azt ígérik, később fedetté teszik majd.

Majzik Attila

A csongrádi vízilabda egyesület medencéjének építése. Fotó: Majzik Attila

– Most a medencetest kialakítása zajlik, egy 20-szor 32 méteres, a nemzetközi szabályoknak megfelelő vízilabda-medencét alakítanak ki 2,1 méteres mélységgel. Ez kisebb, mint a korábban tervezett 30-­szor 25-ös medence, ennek főleg anyagi okai vannak: az erre a méretre és az eredeti fedésre beérkezett ajánlatok majdnem félmilliárd forinttal haladták meg a rendelkezésre álló összegeket, ezt nem lehetett bevállalni – tájékoztatott Bedő Tamás polgármester. 

 

Az eredeti tervekhez képest tehát csökkentett műszaki tartalommal vágtak neki a kivitelezésnek. A kisebb méretű medence egyelőre nem kap fedést, és kiszolgálóhelyiségek, azaz öltözők, felszerelés tá­­rolására alkalmas helyiségek és irodák nélkül épül meg. 

A medence fedésével kapcsolatban a városvezető elmondta, tervezés-előkészítés alatt van egy megoldási lehetőség. 

 

– Nem egy fúvott sátor lesz a fedés, bár nem is egy építészeti remekmű, a Margit-szigeti vízilabda-medencéhez hasonlóan itt is egy könnyűszerkezetes fe­dést szeretnénk felépíteni. Ez az év második felében készülhet el – számolt be a részletekről Bedő Tamás. 

 

Addigra azonban előbb a medencének kell elkészülni, a kivitelezés – és egyben a pályázat elszámolásának – határideje idén június 30-a. 

A beruházás mintegy 690 millió forintból készül, amelyhez jelenleg 550 millió forint TAO-támogatás áll rendelkezésre, a teljes költség az előkészítéssel, tervezéssel és a műszaki ellenőrzéssel pedig 720 millió forintra rúg. Ehhez az önkormányzat csaknem 170 milliós hitelfelvételt vállalt, de továbbra is azon dolgoznak, hogy a TAO-támogatás növelésével tovább csökkentsék az önkormányzat önrészét. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!