Nehéz a postások és a tűzoltók dolga a településen

2022.01.07. 11:34

Hiányzó házszámok Domaszéken

Munkatársunktól

Kovács András

Úgy jó a ház, ha szám is van rajta. Fotó: DM

– Településünkön számos prob­­lémát okoz az ingatlanok beazonosítása a házszámok hiányos, nem megfelelő, esetleg nem látható feltüntetése miatt. A táblák állapotának fel­­térképezésénél megállapítottuk, hogy az ingatlanok jelentős részénél nincs házszám – írta Domaszék Nagyközségi Önkormányzat. Ez különösen igaz a tanyákra, külterületekre, ahol még nehezebb a tájékozódás. A házszámok kihelyezése a postán, a mentőkön, a tűzoltókon, a közműcégeken és az ön­­kormányzaton túl a lakosság számára is fontos lehet. 

– Felhívjuk a domaszéki polgárok figyelmét, hogy az in­­gatlanokat közterületről jól látható, a címnyilvántartással megegyező házszámtáblával jelöljék meg. Ezek házra, kerítésre stb. történő kihelyezése az ingatlanok tulajdonosainak, használóinak a feladata és érdeke. Mindezek alapján felkérjük a lakosságot, hogy a hiányzó házszámok pótlásáról mielőbb gondoskodjanak – írta a honlapján az önkormányzat. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!