Több ütemben fejlesztett a falu

2022.01.04. 15:28

Máté Gáborral, Pusztaszer polgármesterével beszélgettünk

Pusztaszeren is több beruházás, fejlesztés történt tavaly, például hozzákezdtek a polgármesteri hivatal több ütemre tervezett rekonstrukciójához. Útépítés, felújítás is lesz még 2022-ben – ezekről beszélgettünk Máté Gáborral.

Imre Péter

Évértékelők Máté Gábor polgármesterrel. Fotó: Karnok Csaba

Fotó: Karnok Csaba

– A koronavírus-­járvány ne­­gyedik hullámakor újra életre hívtuk operatív stábunkat, és úgy döntöttünk, a Covidot sem kezeljük másként, mint bármelyik betegséget. Vagyis betegen ne menjünk közösségbe, pihenjünk, ha rosszabbul érezzük magunkat, forduljunk orvoshoz. A központi korlátozásokat betartjuk, de helyit nem vezetünk be – mondta Máté Gábor, Pusztaszer polgármestere. 

 

Tavaly főként a Magyar Falu program forrásaiból gyarapodott a település, és a fejlesztéseket általában több ütemben valósították meg. Felújítottak két szolgálati lakást, közterület karbantartására alkalmas gépeket vettek, egy traktort és a hozzá tartozó homlokrakodót, elkezdődött továbbá a polgármesteri hivatal energetikai korszerűsítése, a nyílászárócsere már megtörtént. 

– Ez az irodám hőfokán is érezhető, korábban nyáron meleg volt, télen hideg, most elfogadható a hőmérséklet – tette hozzá. A 1970-es években készült tetőhéjalás cseréje, a jelenlegi vizesblokk elbontása és új építése következik, majd a tervezett harmadik etapban a nyolcvanéves épületrész tetőszerkezetének teljes átépítése. 

– A 10 éve kialakított játszótér elemeinek faszerkezete felújításra szorul, plusz létesül még egy kötélpiramis tavaszra. Megépült az óvoda kerítése, megoldódott 4,8 millió forintból a sportterem szennyvízkezelése in-drain rendszerrel – közölte Máté Gábor. A Belügyminisztériumtól nyert 20 milliós támogatásból, amelyhez 3 millió önerő társul, asz­­faltozzák a munkástelepi buszfordulótól a boltig vezető utat, ennek kivitelezése időjárásfüggő. 

 

Máté Gábor, Pusztaszer polgármestere fejlesztésekről számolt be. Fotó: Karnok Csaba

Forrás: Karnok Csaba

– A közmunkaprogramban pályázunk 10 hektáros arborétumunk kezelésére gépbeszerzéssel, a templomúthoz, a Dózsa György utcához vezető Előd, valamint a Tas utcát por­mentesítenénk, és a megyei önkormányzattal közösen folytatnánk a csapadékvíz-elvezető rendszer kiépítését, átmeneti tározót is létesítve, mintegy 30 millió forintból – sorolta Máté Gábor. Szeretnék befejezni a 3 éve átadott sporttermet, a 2. ütemben megépítve a színpadot és az öltözőket. Az egyházi iskolához tornatermet álmodtak, a tervek el is készültek. Még elmondta, hogy az 5 kamerás térfigyelő rendszert fejlesztenék, szeretnének „sze­­meket” Munkástelepre, a be­jövő utakhoz és a temetőbe, de saját forrásból ezt nem tudják megvalósítani. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!