Szegedi hírek

2022.02.05. 16:28

Gyermekek alkotásaiból nyitottak kiállítást Szegeden – Galéria

„Ébredj" címmel hirdetett festő pályázatot alsó tagozatos diákok számára Kovács Anikó szegedi festőművész. A művekből összeállított tárlatot szombaton nyitották meg a Szent-Györgyi Albert Agórában Szabó Mátyás zenész, zeneterapeuta közreműködésével.

Munkatársunktól

Szeged, 20220205. Maci nap a Szent-Györgyi Albert Agórában. Fotó: Frank Yvette (FY), Délmagyarország

A felhívásra 181 alkotás érkezett, az osztályonkénti díjazottak mellett 35 különdíjat osztottak ki szombat délelőtt. Az alkotások témája a medve, a medve ébredése, illetve az álma volt, de azt is többen lefestették, hogy miről álmodik a medve amikor téli álmot alszik és hogy hogyan képzelik el az ébredését. A gyerekek ihletet meríthettek Weöres Sándor Jön a tavasz, megy a tél című verséből, vagy Jókai Mór Az új földesúr című művéből a Mikor a medve kijön a barlangjából című fejezetből.

A kiállításmegnyitót és a díjkiosztót óránként diavetítés követte, medvés meséket lehetett meghallgatni és voltak medvecsalogató könyves játékok a Somogyi-könyvtár Agóra Gyermekkuckónál. Kovács Anikó festőművész pedig élményfoglalkozást tartott, amin különböző technikákkal lehetett megismerkedni. A Wesley iskola 1.b osztályos diákja, Herczeg Ákos éppen elmerült az alkotásban, szivaccsal vitte föl a festéket a papírra. Azt mondta, azért szereti a macikat, mert aranyosak, festeni pedig a medvék mellett virágokat szeret.

A gyerekek alkotásai és Kovács Anikó egyéni kiállítása március 12-ig tekinthető meg az Agóra emeletén.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!