Elismert felelős foglalkoztató

2022.02.01. 14:00

Megyénkben még egyetlen vállalat sem kapott olyan minősítést, mint a CE Glass

Hivatalosan is felelős foglalkoztatónak minősítették a Szegedről indult üvegfeldolgozó vállalatot, a CE Glasst.

K. A.

Modern vállalati szemléletet képvisel a CE Glass. ARCHÍV FOTÓ: KARNOK CSABA

Fotó: Karnok Csaba

Hivatalosan is felelős foglalkoztatónak minősítették a Szegedről indult üvegfeldolgozó vállalatot, a CE Glasst. Az OFA Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. célja, hogy a vállalatok felelős foglalkoztatói magatartására hívja fel a figyelmet, elismerjék a cégek jó gyakorlatait, a minősítetteket pedig példaként állítsák más vállalatok elé. 

Jelenleg országos szinten 200 partnercége van az OFA-nak, amelyek közül máig mindössze nyolc érte el a legmagasabb, arany fokozatú mi­­nősítést. Csongrád-Csanád megyében eddig egyetlen vállalat sem szerzett felelős foglalkoztató minősítést – az arany fokozatú cégek táborát a CE Glass olyan vállalatok mellett erősíti, mint a Praktiker vagy a Continental veszprémi üzeme. 

 

A minősítés során az OFA több területen vizsgálja a vállalatok jó gyakorlatait, eredményeit, lépéseit, szemléletét. Ezek a bérezés, béren kívüli juttatások, a kollégák képzése, a munkakörnyezet fejlesztése, a fizikai és mentális egészségi állapot megőrzése, a munkahelyi közösségi és társadalmi jóllét támogatása, rugalmasság a foglalkoztatásban, a munkavállalók részvétele a döntéshozatalban, valamint a visszacsatolás és értékelés. 

 

Attól függően, hogy hány te­­rületen és milyen lépéseket tesz a cég, ítél oda az OFA bronz, ezüst, illetve arany mi­­nősítést. A CE Glass minden területen 21. századi, modern vállalati szemléletet képvisel, és a fenti témák mindegyike kapcsán be tudtak számolni jó gyakorlatokról, ezért kapták meg az arany fokozatot. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!