Vezető hírek

2022.02.16. 07:09

Migránsokkal teli furgon balesetezett Forráskúton - Sok sérült(Galéria)

Házfalnak csapódott szerda hajnalban Forráskúton egy tehergépkocsi, melyben a sofőrön kívül 28 migráns utazott. A legtöbben súlyos sérüléseket szenvedtek, köztük az embercsempész is, aki ellen eljárás indult.

delmagyar.hu

Fotó: Donka Ferenc

Migránsokkal teli furgon csapódott falnak szerda hajnalban Forráskúton. A járműben a külföldi sofőrön kívül 28 illegális migráns utazott, mindannyian megsérültek az eset során – adta hírül szerda reggel a rendőrség.

Az eset kapcsán sajtótájékoztatót tartott az OMSZ Dél-alföldi Regionális Mentőszervezete, melyen Zentay Attila regionális igazgató elmondta, a baleset következtében 17-en súlyos sérüléseket szenvedtek, közülük többen kirepültek a járműből, míg a tehergépkocsi további utasai könnyű sérüléseket szenvedtek. Hozzátette, a sofőrt is súlyos sérülésekkel szállították kórházba, állapota stabil. A járműben utazók főként csont- és medencesérüléseket szenvedtek – jegyezte meg. A sérülteket Szegedre, Szentesre, Kiskunhalasra és Kecskemétre szállították.

 

A regionális igazgató közölte, 3 óra 45 perckor kapták a riasztást, azonban ekkor még kevés információval rendelkeztek az esetről, az első kiérkező mentőegység azonban jelezte, hogy nagyszámú sérült ellátására lesz szükség, éppen ezért több megye mentőerőit, valamint az otthon lévő mentőket is riasztották.

 

Hangsúlyozta, a helyszínen 36-an vettek részt a mentésben, míg a háttér logisztikáról 4 mentésirányító gondoskodott, ennek eredményeként valamivel több mint 2 óra alatt sikerült felszámolniuk az esetet. Rámutatott, gyakran látnak el tömeges balesetet, de a szerdai eset mind feladatszámban, mind sérülési mintázatban eltérő volt a többi esettől.

 

A rendőrség közleménye szerint a 24 éves belga állampolgárságú autóvezető ellen tömegszerencsétlenséget eredményező közúti baleset okozása és embercsempészés miatt indul eljárás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!