Vezető hírek

2022.02.24. 17:13

Saját szavazójuk bírálta az ellenzéki összefogást

Keményen bírálta Márki-Zay Péter félresikerült mondatait és az ellenzéki összefogás több kérdésben megegyezni képtelenségét egyik biztos szavazójuk Pitvaroson. Csjernyik István szerint jó ellenzékre lenne szükségük az embereknek, nem pedig belső vitákra és magyarázkodásokra.

Kovács Erika

– A félresikerült mondatoknak nagyon nagy jelentőségük van. Azon múlik a választás, hogy mennyi ellenzéki „hívőt” tudtok mozgósítani. A félresikerült mondatok sokakat elbizonytalanítanak – mondta Csjernyik István, a Négyhatár ’99 Kft. ügyvezetője Márki-Zay Péter balliberális miniszterelnök-jelölt pitvarosi fórumán. Hozzátette, sokaknak elege van már a folyamatos magyarázkodásból. 

 

 

– Igaza van Márki-Zay Péternek, hogy a rezsicsökkentés így nem jó. Oda kell adni a rászorulóknak, le kell szigetelni a házakat. De amikor elhangzik, hogy hülyeség így a rezsicsökkentés, ebből ezt tényleg ki lehet vágni – közölte a férfi, aki nyíltan vállalja, hogy ellenzéki szavazó. 

 

 

Utalt Márki-Zay Péter évértékelőjére is, amelyben azt mondta a jelölt, hogy 43 ezer haláleset múlik a kormányon. 

 

 

– Nem múlik 43 ezer, mert mindenhol haltak meg Covidban! Ez megint egy rossz mondat, akárcsak az, hogy a legnagyobb adósságunk van GDP-arányosan. Nem, mert most nem éri el a 85 százalékot. Ezek után a mondatok után megint magyarázkodni kell – mondta a férfi, aki beszélt arról is, hogy 4 évvel ezelőtt Márki-Zay Péter azt mondta, leváltják az ellenzéket. Szerinte ez nem sikerült. 

 

 

– Azt azért ne feledjük el, hogy a 12 évet Gyurcsánynak köszönhetjük. Ha Gyurcsány rendesebben csinálja, vagy időben lemond, akkor nincs a Fidesznek kétharmada. Jó szándékkal mondom azt is, hogy összefogtok ugyan, de mi azt nem akarjuk hallani, hogy nem vagytok képesek megegyezni a 41., vagy 47. listás helyben, nem vagytok képesek egy olyan köztársaságielnök-jelöltben megállapodni, akinek csak 15 perce lesz, ennyi a jelentősége. Emiatt mondott le Király Júlia, képtelenek voltatok Márki-Zay Péternek engedni – célozta ezt a mondatát az ugyancsak jelen lévő Jakab Péternek, a Jobbik elnökének. 

 

 

A férfi úgy értékelt, hogy ezek a kijelentések és az ellenzéken belüli viták a bizonytalan szavazókat tántorítják el. 

 

 

– Mi nemcsak kormányváltást érdemlünk, hanem jó ellenzéket is. Beszélhetünk erről szépen, de magunk között szólva, idézőjelben, Márki-Zay ott vergődik a hálótokban – fakadt ki Csjernyik. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!