Vezető hírek

2022.02.18. 12:52

Tűzesetekhez vonultak a tűzoltók a megyében: szén-monoxid érzékelő mentett életeket

delmagyar.hu

Fotó: Donka Ferenc

Kistelek külterületén Balástya irányában a vasútvonal mellett összehordott gallyak égtek. A kisteleki és szegedi hivatásos tűzoltók, valamint a Balástyai Katasztrófavédelmi Kutató-mentőcsoport tagjai egy vízsugárral fojtották el a lángokat.

 

Három helyszínen is égett az avar a megyében: ötszáz négyzetméteren Szegeden az Öreghegyi utcában, három hektár területen Szeged és Zsombó között, valamint egy hektár területen Hódmezővásárhely közelében. A tűzesetekhez a szegedi és a hódmezővásárhelyi hivatásos tűzoltók vonultak.

 

Harminc hektár területen nádas égett Felgyő közelében. A tüzet a csongrádi, a szentesi, a kiskunfélegyházi és a kisteleki hivatásos tűzoltók két vízsugár és kézi szerszámok segítségével oltották el.

 

Szintén nádas kapott lángra Pusztaszer külterületén a Csaj-tó közelében tizenöt hektár területen. A beavatkozáshoz a ruzsai, a kiskunmajsai, a kiskunfélegyházi, a kisteleki hivatásos, valamint a kisteleki önkéntes tűzoltókat riasztották.

 

Személygépjármű motortere kapott lángra Makó közelében csütörtökön délután. A makói hivatásos tűzoltók egy vízsugárral avatkoztak be, a tűzesetben senki sem sérült meg.

 

Kisbusz szalagkorlátnak ütközött az M43-as autópályán Makó közelében Szeged irányába. A makói és hódmezővásárhelyi hivatásos tűzoltókat riasztották a helyszínre, akik áramtalanították a járművet. A balesetben személyi sérülés nem történt.

 

Szegeden a Kossuth Lajos sugárúton és a Damjanich utcában is életeket mentett a szén-monoxid-érzékelő. Csütörtökön két bejelentés is érkezett, melyet követően a város hivatásos tűzoltói érkeztek a helyszínre. A tűzoltók speciális mérőműszerei mindkét esetben kimutatták a megemelkedett koncentrációt a lakásokban. A hiba okát felderítették a szakemberek, az érzékelőknek köszönhetően senki sem sérült meg.

 

Csütörtökön segítségnyújtáshoz vonultak a megye tűzoltói. Szegeden a Hajlat utcában idős személy nem tudott ajtót nyitni és segítségért kiabált. A szegedi hivatásos tűzoltók az ablakon keresztül jutottak be a lakásba, majd az idős személyt átadták a mentőszolgálat munkatársainak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!