A helyi buszügy lassan már olyan hosszúra nyúlik, mint egy brazil szappanopera

2022.02.14. 07:00

Vásárhely büntetőfeljelentést tett, a Volánbusz visszautasítja a város vádjait

Nem nyugszik bele a hódmezővásárhelyi önkormányzat, hogy a törvényszék január 7-én ugyan elutasította a Volánbusz keresetét, amiben azt kérték, a bíróság mondja ki, az önkormányzat és a busztársaság között 2019. január 1. és 2023. december 31. közötti időszakra létrejött a közszolgáltatási szerződés.

Kovács Erika

Illusztráció: Karnok Csaba

Erről a felek között a 2018-as és 2019-es évekre vonatkozóan nincs is vita, de 2020-ra már igen. Elsőfokon, nem jogerősen, év elején a Szegedi Törvényszék a keresetet elutasította, mivel a Volánbusz a szerződés létének megállapítását kérte, nem pedig az alperes, a város elmarasztalását.

 

Az indoklásban viszont az szerepel, hogy a város és a Volánbusz között érvényes és hatályos szerződés áll fenn. Hódmezővásárhely, a Hódpress nevű önkormányzati finanszírozású hírportál szerint, az indoklás ellen fellebbezett. Továbbá büntetőfeljelentést tettek a Volánbusz Zrt. ellen, hűtlen kezelés gyanúja miatt. Szerintük tavaly nyáron, miután az önkormányzat által preferált Jovány Busz a három hónapos tiltás után újra szolgáltathatott, az önkormányzat levélben értesítette a közlekedési céget, hogy nem kérik a Volánbusz szolgáltatását, azt saját költségükre működtetik, a város nem fizeti ki.

 

Ezt a Volánbusz sem hagyta szó nélkül. Közleményükben úgy fogalmaztak, a Volánbusz állami tulajdonú vállalatként felelősen gazdálkodik, egyben visszautasítják az önkormányzat alaptalan vádjait. A közszolgálati szerződés jogszerű felmondása nem történt meg, a szerződés létrejöttét a Szegedi Törvényszék is rögzítette az elsőfokú ítélet indokolásában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!