Vezető hírek

2022.03.07. 11:29

Fényes nappal rabolták ki Szeged belvárosában

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfival és nővel szemben, akik tavaly tavasszal Szeged belvárosában rabolták ki közösen ismerősüket.

delmagyar.hu

Illusztráció: Fehér Gábor

 A vádirat szerint a vádlottak 2021. március 20. napján, reggeli 8 órakor összetalálkoztak az utcán egy ismerősükkel, akivel beszédbe elegyedtek és megkérdezték tőle, hogy van-e pénze. A sértett erre nemmel felelt, és továbbsétált. A nő ekkor felszólította, hogy álljon meg, különben „szétrúgja fejét”, majd miután ennek a férfi nem tett eleget, utána ment és elkezdte őt kabátjánál fogva rángatni, ütlegelni, valamint többször a lábán is megrúgta. 

 

Ezt látva a másik vádlott is életveszélyesen megfenyegette a sértettet, majd őt a falhoz nyomta és értékei átadását követelte tőle. Mivel ezt a sértett megtagadta, a férfi ezután több alkalommal, ököllel megütötte. Mindeközben a sértett hiába próbált mobiltelefonján rendőri segítséget kérni, készülékét a vádlottak a karórájával együtt elvették tőle, majd távoztak a helyszínről. 

 

A vádlottakat a járási ügyészség társtetteségben elkövetett rablás bűntette elkövetésével vádolja. Ezen felül a férfi vádlottal szemben üzletszerűen elkövetett lopás vétsége miatt is vádemelésre került sor, mivel egy áruházból több alkalommal is lopott el szeszes italokat. A vádemeléskor letartóztatásban lévő vádlottak bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!