Vezető hírek

2022.03.02. 10:34

Nőket zaklatott és molesztált Makó főterén egy férfi

delmagyar.hu

A Makói Járási Ügyészség letartóztatását indítványozta annak a férfinak, aki hónapokon keresztül kísérgetett, fogdosott és szexuális ajánlatokkal zaklatott három nőt is Makó közterületein. 

 

A megalapozott gyanú szerint a makói férfi 2020. elejétől kezdőden, amikor meglátta az egyik sértettet Makó főterén, akkor mögé állt, szólongatta vagy hogy megijessze elordította magát. Mindezek mellett a gyanúsított a sértettet rendszeresen prostituáltnak nevezte, édesanyját szidta, szexuális ajánlatokat tett neki. 

 

A sértett 2022. február végén tett magánindítványt a férfi felelősségre vonása iránt, miután a gyanúsított folyamatosan bámulta őt munkavégzés közben az ablakon keresztül. A másik sértettet a férfi szintén közel egy éven át zaklatta úgy, hogy amikor meglátta a buszpályaudvaron, akkor odalépett hozzá és a nő haját megsimogatta. Ezen túlmenően volt, hogy a sértettet az utcán fogdosta, buszról leszállva meglökte. 

 

A harmadik, kiskorú sértettet szintén a buszpályaudvaron várta meg és neki is szexuális ajánlatokat tett. Mindezeken túlmenően a férfi saját édesanyját is megöléssel fenyegette illetve az utcán egy kiskorú fiú elé állt bokszoló állásba minden előzmény nélkül és megverte őt. 

 

A személy elleni erőszakos cselekménnyel fenyegetve elkövetett zaklatás vétésége, szeméremsértés vétsége és más bűncselekmények miatt indult eljárásban az ügyészség az eljárás meghiúsítása, valamint a bűnismétlés veszélyére figyelemmel tett indítványt a többszörösen büntettet előéletű gyanúsított letartóztatásának egy hónapra történő elrendelésére. 

 

Az ügyészi indítvány tárgyában a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója a telekommunikációs eszközzel megtartott ülésén dönt a mai napon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!