Vezető hírek

2022.03.01. 12:41

Szegeden is elindult a Vöröskereszt ukrajnai menekülteket segítő adománygyűjtése

delmagyar.hu

Fotó: voroskereszt.hu

A Magyar Vöröskereszt országos adománygyűjtést hirdet az ukrajnai helyzet miatt bajbajutottak megsegítésére. A bejövő felajánlásokat humanitárius tevékenységekre fordítják. A Vöröskereszt megyei szervezete a magyar-ukrán határ közelében és a menekültek számára létrehozott befogadó állomásokon is segíti a rászorulókat.

 

Az országos kampány mellett mostantól Szegeden is várja megyei szervezetük a felajánlott adományokat. 

 

A napokban kialakult humanitárius válságot elsősorban pénzadomány segítségével tudjuk a leghatékonyabban kezelni, mert a segítségnyújtás leghasznosabb formája a krízisesetekben gyorsan változik. Ezért felhívják a figyelmet arra, hogy tárgyi adományok helyett a 1359-es adományvonalra indított telefonhívással, vagy egy meleg takaróra, egy forró teára szánt összeg elutalásával jut el a segítség leghamarabb a humanitárius krízis érintettjeihez.

 

A Magyar Vöröskereszt folyamatosan tartja a kapcsolatot a hazai és nemzetközi szervezetekkel, hogy minél felkészültebben tudjon részt venni azon feladatok ellátásában, amelyekre a közeljövőben szükség lehet a leghatékonyabb segítségnyújtás érdekében.

 

A 1359-es adományvonalunk hívásával közvetlenül lehet támogatni a segítő munkát 250 Ft-tal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!