Vezető hírek

2022.03.23. 07:00

Újabb utcákban fordult meg a ferde felfestés Szegeden

Szegeden újabb belvárosi utcákban, egyebek között a Takaréktár és a Horváth Mihály utcában fordult meg a parkolási rend a ferde beállásnál, az autósok mindenütt hamar beletanultak.

Kovács András

Horváth Mihály utcai autós sorakozó. Fotó: Frank Yvette

Szegeden elsőként a Fekete sas utcában fordították meg a ferde beállású parkolóhelyek behajtási irányát, itt kellett először jobbra, hátrafelé betolatni. A szokás nagy úr, az autósok többsége felháborodott, de szidták az érintett üzlettulajdonosok is rendesen az új módit. Aztán lassan mindenki hozzászokott, és míg az elején gyakran lehetett csálén beállt autót látni, az utóbbi időben már rend volt. Mindössze annyi történt, hogy megállás előtt kell tolatni, és nem induláskor kifelé a parkolóból. 

 

– Mivel az elsőt, a Fekete sas utcát gyorsan megtanulták a szegediek, a belvárosi projektbe is bekerült. Ez alapvetően egy közlekedésbiztonsági intézkedés, ami például a kerékpárosok biztonságát is növeli – mondta Nagy Sándor. 

 

A városfejlesztési alpolgármester hozzátette, a parkolóból kihajtást teszi biztonságosabbá, mert nincsenek takarásban az utcán közlekedők a sofőr szempontjából. Könnyebb észrevenni a kisebb, gyakran takarásban guruló kerékpárost is. Megtudtuk, az új festéseket, táblázásokat nagyrészt uniós pénzből finanszírozta az önkormányzat. 

 

Új parkolófelfestésekkel ta­­lálkozhatnak az autósok a Kígyó utcában, a Tisza Lajos körút és a Fekete sas utca kö­­zött, a Takaréktár és a Horváth Mihály utcában, a Bocskai utca Szent István tér és Madách utca közötti szakaszán. Körbeautóztam az új rendszerbe bevont szakaszokat, és kiderült, a szegediek, illetve a városban dolgozók tudnak parkolni, alig láttam csálén megállt autót. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!