Szegedi hírek

2022.04.21. 17:30

A búvárúszás és a matematika Duzmath Izabella kedvence

Duzmath Izabella, a Muréna Szegedi Úszó- és Búvárklub versenyzője számára remekül indult az idény. Kanyó Dénes tanítványa a Kecskeméten megrendezett Bácsvíz-kupán több nagyszerű eredményt ért el.

Munkatársunktól

Duzmath Izabella (jobbról) és edzője, Kanyó Dénes. Nagyszerűen kezdte az évet a fiatal tehetség. Fotó: Muréna

Nagyjából egy hónappal ezelőtt Kecskeméten rendezték meg a Bácsvíz-kupa búvárúszóversenyt. A viadalon a Szegedi Úszó- és Búvárklub sportolója, Duzmath Izabella nagyszerű eredményeket ért el. 200 méter felszínen a dobogó legfelső fokára állhatott fel. 100 méter felszínen és 4×100 méter felszínen pedig bronzérmes lett.

Nővérem búvárúszó volt, én pedig szerettem mindig a vizet, így nem volt nehéz rátalálni a sportágra. Édesapám is támogatta a döntésemet, amit nem bántam meg, mert nagyon szeretem. Amit igazán kedvelek benne, hogy az uszonyok segítségével még gyorsabban úszhatok, élvezem a sebességet – árulta el Izabella. 
 

Remek kis csapat jött össze Szegeden. Kanyó Dénes vezetőedző dolgát megkönnyíti, hogy tehetségekben nincs hiány. Ennek köszönhetően a fiatalok húzzák előre egymást. 
Kiváló a közösségünk, na­gyon összeszokott a társaság. Tudom, hogy sokat kell még dol­­goznom, mert szeretnék fej­lődni. A kecskeméti verseny tényleg jól sikerült, ez egy jó alap lehet. Szeretem a hosszabb távokat, így az 1500 métert. Ez hatalmas koncentrációt is jelent egyben, hiszen úszás közben számolni kell a köröket, hogy hol tartok. Engem teljesen kikapcsol az úszás. Azzal is tisz­­tában vagyok, hogy még több edzésre kell járnom, hogy az időeredményem még jobb legyen. Szeretek tanulni, a Radnóti Miklós gimnázium kilencedik osztályába járok. Kedvenc tantárgyam a matematika, szok­­tam versenyeken is indulni. Komoly céljaim vannak a búvár­úszással. Idén rendezik a junior világbajnokságot, amelyre van esélyem még kijutni, megúszni a szintidőt. Még azonban na­gyon fiatal vagyok, így nem leszek csalódott, ha idén ez nem jön össze, mert még bőven van időm, hogy ott legyek ilyen eseményen – zárta a beszélgetést a 15 éves tehetséges búvárúszó. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!