Vezető hírek

2022.04.30. 17:41

Az árokba és az úttest közepére tervezték a közösségi házat

Az elkészült tervek szerint Hódmezővásárhely új-kishomoki részén, a játszótér mellett az árokba és az út közepére épülne a 211 négyzetméteres, beépíthető padlásterű közösségi ház. A lakók felháborodtak. A közgyűlésen kiderült, a terv jó, csak a nyílegyenes utcát megtörte a felhasználási gyakorlat. Éppen ezért módosítják a terveket.

A „jelek” szerint az út közepén lenne a közösségi ház fala, meg a parkoló is. Módosítják a terveket. Fotó: Kovács Erika

Benkő Zsolt külterületekért felelős képviselő hozta fel a témát a csütörtöki közgyűlésen. 

–Reméljük, az új-kishomoki közösségi ház nemsokára felépül. Az elmúlt időszakban megtörtént a területkimérés, ami, hogy is mondjam, igencsak felzaklatta a lakosságot, ugyanis a kövesút közepére kerültek bizonyos jelek, amiket nem értettek az emberek 

– hívta fel rá a figyelmet Benkő Zsolt. Az úttestre felfestett jelek szerint oda kerülne az épület fala, meg a parkoló is. 

Szabó János alpolgármester szerint tervezői hiba történt. 

Jelen pillanatban valóban az út szélén és az árokban állna a közösségi ház fala, amit senki sem akar. A terv önmagában egyébként jó. A szokásjog alakult át a területen, egy nyílegyenes utcát megtört a felhasználási gyakorlat. Valamilyen okból az út egyharmada ferdén folytatódik, ez okozza a dilemmát. Elfogadva a kialakult viszonyokat, új tervezést folytatunk le soron kívül, ami nem kerül további költségébe az önkormányzatnak, ehhez igazítjuk gyorsított eljárásban a kivitelezést. Jelenleg úgy tudjuk, ez nem okoz késlekedést a munkálatokban 

– magyarázta a felmerült problémát Szabó János. 

Sebestyén Tibor főépítész is megnyugtatott mindenkit, hogy nem fognak házat építeni az út közepére. Szerinte viszont nem tervezői hiba történt, ha­­nem földhivatali pontatlanság. A tervező annyiban tehető felelőssé, hogy korábban is észrevehette volna a problémát. A helyszínrajzi módosítás pár nap alatt elkészülhet. 

Új-Kishomokon fotóztuk az út közepén a „jeleket”, amikor odajött hozzánk egy férfi. Szerinte röhejes, ami Vásárhelyen megy, csak itt fordulhat elő, hogy első nekifutásra az úttestre, meg az árokba tervezik az épületet. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!