Vezető hírek

2022.04.01. 09:19

Késsel kergette el a testvérét otthonról Makón

A Makói Járási Ügyészség letartóztatását indítványozta annak a helybeli férfinak, akit testvére a börtönből szabadulása után befogadott, ennek ellenére többször halálosan megfenyegette őt.

delmagyar.hu

 A megalapozott gyanú szerint a férfit 2021. júliusában fogadta be lánytestvére, miután a börtönből szabadult. A gyanúsított és a sértett viszonya gyorsan megromlott, a sorozatos viták során a férfi azzal fenyegetőzött, hogy megöli a testvérét, levágja a fejét, rágyújtja a házát. 

 

Tavaly augusztusban azért, hogy a fenyegetéseinek nyomatékot adjon, a férfi egy kést is elővett, melyet követően a sértett gyermekeivel együtt a házból elköltözött és oda csak decemberben mert visszatérni. A sértett és a gyanúsított közötti viták rövid idő elteltével azonban kiújultak és március végén egy szóváltás során a férfi ismételten megöléssel fenyegette a testvérét, majd fojtogatni is kezdte. Ennek során a nő rosszul lett, hozzá mentőt kellett hívni és orvosi ellátásban részesíteni. 

 

A személy elleni erőszakos cselekménnyel fenyegetve elkövetett zaklatás vétsége miatt indult eljárásban az ügyészség a szökés, elrejtőzés és az eljárás meghiúsításának veszélyére figyelemmel tett indítványt a gyanúsított letartóztatásának egy hónapra történő elrendelésére. Az ügyészség indítványa szerint fent áll továbbá a bűnismétlés veszélye is, mivel a visszaesőnek minősülő férfi cselekményét röviddel az emberölés bűntette miatt kiszabott szabadságvesztés büntetés letöltése után követte el. Az ügyészi indítvány tárgyában a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója a mai napon fog dönteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!