Vezető hírek

2022.04.27. 13:47

Lemondott az igazgatói székről Majó-Petri Zoltán

delmagyar.hu

Lemondott az ügyvezetői igazgatói posztról a Szegedi Közlekedési Társaságnál Majó-Petri Zoltán, már a város polgármesterével is egyeztetett erről, aki elfogadta a döntést. Így a közgyűlésnek pályázatot kell kiírnia a közlekedési társaság vezetésére. Lapunk megkereste Majó-Petri Zoltánt a lemondása kapcsán, aki azt mondta, az egyetemi, tudományos előremenetelére szeretne a jövőben koncentrálni, ez pedig nem fér össze a társaság irányításával, ezért hozta meg ezt a döntést.

Beszélt arról is, hogy 2015 óta vezeti az SZKT-t, de úgy véli, hogy az elmúlt 7 év elegendő volt számára vezetőként, ezért visszamegy oda, ahonnan az igazgatói székbe érkezett, ismét az egyetemen szeretne dolgozni. Megjegyezte, ez egy hosszabb folyamat lesz, tehát nem most tölti az utolsó napját a társaságnál, vélhetően június végén, július elején történik meg a vezetőváltás.

Kérdésünkre elárulta, az elmúlt 7 évben elért eredmények közül háromra különösen büszke. Egyik ilyen az, hogy Szegedre tudták hozni a tramtraint és a Lime elektromos rollereket. Másik büszkesége, hogy az országban először Szegeden lehetett a tömegközlekedési eszközökön bankkártyával menetjegyet váltani, melynek sokan örültek, és amelyet sokan használnak ma is. Harmadik büszkeségként pedig azt a csapatot említette, amellyel együtt dolgozott és ért el eredményeket 2015 és 2022 között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!