Szegedi hírek

2022.04.11. 16:20

Sporttudományi konferenciát rendeznek Szegeden

Hagyományteremtő céllal rendez sporttudományi konferenciát a Szegedi Szakképzési Centrum és a Szegedi SZC Gábor Dénes Technikum és Szakgimnázium április 22-én. A rendezvényen ismert hazai sportszakemberek tartanak előadásokat pedagógiai, sporttudományi és anatómiai-élettani témákban általános iskolai és középiskolai testnevelés tanároknak.

Koós Kata

Hivatásos sportolók is a hagyományteremtő konferencia ügye mellé álltak, mint Márton Anita súlylökő, Nagy Péter súlyemelő és Bánhidi Bence kézilabdázó. Fotó: Török János

Fotó: [email protected]

Keller Zoltán, az SZC Gábor Dénes Technikum és Szakgimnázium testnevelés szakos oktatója kezdeményezte az első szegedi sporttudományi szakmai konferenciát, amelynek  Szent-Györgyi Albert Agóra és a szakgimnázium ad majd otthont április 22-én. Az iskola sporttagozata és vezetősége a Szegedi Szakképzési Centrummal összefogva komoly szakmai programot állított össze.

A konferencia célja, hogy a meghívott testnevelés szakos pedagógusok olyan korszerű tudáshoz jussanak az ágazatukat tekintve, amelyet fel tudnak használni a diákok nevelése, oktatása közben – mondta Erdélyi Margit, a Szegedi Szakképzési Centrum főigazgatója a rendezvény beharangozó sajtótájékoztatóján tegnap. Hozzátette, hogy a konferencia keretében pedagógiai, sporttudományi és anatómiai-élettani témájú plenáris előadásokat és szekció üléseket szerveznek ismert hazai szakemberek közreműködésével, mint Varga Nóra és Kiss Marianna sportszakorvosok, Fritz Péter, az FTC táplálkozási tanácsadója és Járai Róbert sportpszichológus. 

Ez egy különleges alkalom, mert egy újabb kiváló együttműködés született a tankerület és a Szakképzési Centrum között. Másrészt a Szegedi Tudományegyetemmel az életpálya modell keretein belül sport ágazatban is szeretnénk kidolgozni egyfajta kreditelismerést a sportedző-rekreáció és a testnevelés szakos tanár hallgatók esetében – mondta Erdélyi Margit. 

A konferencia ügye mellé állt Márton Anita súlylökő olimpikon,  Nagy Péter súlyemelő olimpikon és Bánhidi Bence válogatott kézilabdázó, a Pick Szeged Kézilabdacsapat képviseletében. Egyaránt pozitívan méltatták a kezdeményezést.

Nagyon jónak tartom, hiszen a sporttudomány az egyik leggyorsabban fejlődő tudomány manapság, a pedagógusoknak és az edzőknek is tartani kell a lépést, amelyre a konferencia kiváló lehetőséget biztosít – mondta Márton Anita.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!