Szegedi hírek

2022.05.19. 12:17

A jövő technológiája a TIK-ben - Fotók, Videó

Ingyenes, országosan egyedülálló rendezvényt tartanak csütörtökön Szegeden: kiállítás, előadások és workshopok keretében ismerkedhetnek meg az érdeklődők 2022 legizgalmasabb digitális újdonságaival a TIK-ben.

Kovács András

Fotó: Kuklis István

 A SzeBIT mindenkié, laikus érdeklődők számára is élmény, ám első számú célcsoportját vállalkozók alkotják, akik számára sok, a mindennapi munkába azonnal átültethető információval szolgál 

– emelte ki Tóth Gábor, a rendezvényt szervező PC Trade Systems Kft. ügyvezetője. 

 

A rendezvényen háromféle módon nyílt lehetőség a jövő technológiáinak megismerésére, a kiállítói standokon láthatóak, kipróbálhatóak és tesztelhetőek voltak világújdonságok. Az előadásokon laikusok számára is érhető módon magyarázták el a legújabb technológiai irányokat. A regisztrációhoz kötött tematikus workshopokon a szakemberek mélyebb háttérrel engedtek betekintést a technológiai újdonságokba.

 

 Idén először volt egy úgynevezett Gamer Corner, ahol az érdeklődők kipróbálhattak két olyan, élethű élményt nyújtó autóverseny-szimulátort, amellyel Báldi Gergő világbajnoki címet szerzett 

– folytatta Tóth Gábor. Gergő maga is itt volt, versenyre is ki lehet hívni, egy-egy ilyen összecsapást Méhes Gábor, egykori kollégánk „közvetített”. E sorok írója is próbálkozott, de a bemelegítő körök időeredményét látva szerényen elállt a kihívástól.

A gamer cornerben több csúcskategóriás gép is volt, sőt, a múlt és jelen tematika keretében két Commodore64 gépen is lehetett játszani. 

A színpadon nem termékbemutatókat láthattak, hallgathattak az érdeklődők, hanem olyan inspiratív előadásokat, amelyek után vélhetően máshogy fognak gondolni az adott témára. Volt szó zsaroló vírusokról, információbiztonságról, okos otthonokról, de még űrkutatásról is. 

A kiállítótérben a HP, EPSON, Fujitsu Hungary, Samsung, HPE Aruba, Netlife Robotics, SKC-Solution, Enjoy Robotics, Asus, Veeam, PC Trade Systems, CHS, Kingston, MSI és a DELL szenzációs megoldásait is kipróbálhatták az érdeklődők. Voltak humanoid robotok, csúcstechnológiás irodatechnikai és gamer megoldások, ellenpontként pedig az IT-múzeum, ahol évtizedekkel ezelőtti számítógépeket lehetett megnézni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!