Vezető hírek

2022.05.07. 18:12

A szombati nap Makón a városnap jegyében telt el - Galéria

A város főterén, a szökőkút körül ezrek szórakoztak, programok sokasága várta az érdeklődőket.

Munkatársunktól

A lelei út mellett, egy tanyán lakunk. Azért jöttünk ide, hogy egy kicsit szórakozzunk, lazuljunk. Jó a hangulat, tetszik! - mondta Kurai Erzsébet, aki a párjával együtt érkezett a makói városnapra, és a szökőkutaknál elhelyezett padok egyikénél találkoztunk vele szombaton délután.

A város főtere megtelt emberekkel: családok, baráti társaságok sétálgattak a kézművesek portékáit kínáló padsorok előtt, a fűben pedig gyerekek szórakoztak a kihelyezett népi játékokkal. A nagyszínpadon délelőtt helyi művészeti csoportok, sportegyesületek produkciói váltották egymást, délután pedig jöttek a sztárok; a sort a Dupla Kávé nyitotta, majd este a Neoton sztárjai zárták.

Érdemes volt ide kitelepülni, hiszen egyébként az érdeklődők csak a neten tudják megnézni, kézbe nem vehetik a termékeimet – mondta Kerekes Éva, aki gyantaékszereket és gömb alakú pitypagos lámpákat hozott. Olvasóink hegymászóként ismerhetik őt. Mint elmondta, volt két év, amikor nem mehetett a járványveszély miatt a hegyekbe, akkor kezdett kézműveskedni. Korábban festett, a képeit műgyantával zárta le, innen jött az ötlet, hogy gyantaékszereket készítsen. Egyébként a város születésnapja nekem is ünnep! - tette hozzá.

A gyerekek is kézműveskedhettek, a József Attila Könyvtár sátrában például saját kezűleg készíthettek makói képeslapot. Rozsnyai Éva könyvtáros azt mondta, ezt azért találták ki, hogy a gyerekekhez közel hozzák Makó nevezetességeit, szép épületeit, s közben felkeltsék a kreativitásukat. Bár ma már kevesen küldenek képeslapot, ezeket akár postára is lehet adni – tette hozzá.

Városnapi attrakcióval persze nem csak a főtéren találkozhattak az ünnepelni vágyók. A Deák Ferenc és a Vásárhelyi utca sarkán, a Galamb József Kiállítóteremben – ennek az épületnek az oldalán van a nevezetes Ford-fal – a helyi veteránjármű-egyesület rendezett kiállítást. Az alkalmi tárlaton régi motorokat, kerékpárokat és néhány autót lehetett szemrevételezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!