Szegedi hírek

2022.05.31. 20:15

Az eső többé nem akadály az újszegedi játszóhelyen

Az időjárás idén nyáron már nem hiúsíthat meg produkciót a Szegedi Szabadtéri Játékok újszegedi játszóhelyén. Több mint harmincmillió forintból építettek fedést a színpad fölé.

Koós Kata

Égető szükség volt a színpad fedésének kialakítására, ugyanis a koncertek esetében nincs esőnap. Fotók: Karnok Csaba

A színpadi padozat, az oldalsó toronyszerkezetek és a fedés is elkészült már a Szegedi Szabadtéri Játékok újszegedi játszóhelyén. A munka aktuális állásáról Barnák László, a Szegedi Nemzeti Színház és a Szegedi Szabadtéri Játékok főigazgatója, valamint Várkonyi Miklós, a szabadtéri műszaki vezetője tájékoztatta lapunkat a helyszínen. 

A fedés egyedileg gyártott elemekből kifejezetten erre a helyszínre készült. Maximális védelmet nyújt az eső ellen. Nemcsak a koncertek, de a színházi előadások miatt is nagy szükség volt erre. Védi a műszaki eszközöket, a lámpaparkokat, a hangtechnikát, a díszleteket és a fellépőket egyaránt – részletezte a főigazgató, aki azzal folytatta, hogy az idei évadban a színházi produkciókon túl koncerteket is kínálnak a közönségnek. 

Várkonyi Miklós kiemelte, a színpad fedésének biztosítása így végképp szükségessé vált, ugyanis a koncertek esetében nincs esőnap. Elmondta, a két torony színpadnyílást biztosít a fellépők számára az egykori kertmoziban. A tetőszerkezet ponyvája víz- és tűzálló. A szegedi önkormányzat támogatásával megvalósult, több mint harmincmilliós beruházás világítástartó motoros szerkezetekkel egészül majd ki. 

Az újszegedi évadot a Boban Markovics Orkestar nyitja június 22-én, ezt követi majd az első színházi előadás, a Sakk musical, amelynek különleges, sakktáblát ábrázoló díszletét Erkel László Kentaur készítette. A következő fellépő a Budapest Bár lesz, őket követi Dés László estje, akinek vendégei Básti Juli és Nagy Ervin lesznek. 

Majd a Játékszín előadásában A dominógyilkosság című krimit láthatják a nézők Szente Vajk rendezésében, utána a Gyöngyhajú lány balladája című Omega-musicalt. Augusztus 10-én a Csík zenekar ad koncertet kiegészülve Presser Gáborral és Karácsony Jánossal, őket követi Rost Andrea születésnapi koncertje. Az évadot a nemrég Szegedért Emlékéremmel kitüntett Szilágyi Annamária rendezésében az Anconai szerelmesek zenés komédia zárja. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!