Vezető hírek

2022.05.02. 13:58

Lezárt akta: emberkereskedelemért kell felelniük

A Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság munkatársai befejezték az ügy vizsgálatát azzal a hat gyanúsítottal szemben, akik ellen emberkereskedelem és kényszermunka bűntett miatt folytattak nyomozást.

delmagyar.hu

Fotó: police.hu

A megalapozott gyanú szerint a hat gyanúsított fiatal lányokat utaztattak, majd Csongrád-Csanád, Győr-Moson-Sopron, illetve Komárom-Esztergom megyében prostituáltként dolgoztatták őket. A sértetteket több hónapokon keresztül fogva tartották, akiket rendszeresen fenyegettek, valamint előfordult, hogy bántalmazták is őket. A prostitúcióval megkeresett jövedelmet a feltételezett elkövetők részben vagy teljes egészében elvették a lányoktól, abból fedezték saját életvitelüket.

A hódmezővásárhelyi rendőrök a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrző és Közterületi Támogató Osztálya, valamint a Terrorelhárítási Központ műveleti egységének munkatársaival közösen 2020. szeptember 11-én délelőtt összehangolt akciót hajtottak végre. A rendőrök több helyszínen egyszerre fogták el a gyanúsítottakat, akiknek otthonaiban kutatásokat tartottak. Ezek alkalmával a bűncselekmények elkövetéséhez kapcsolódó feljegyzéseket, bérleti szerződéseket, műszaki cikkeket, készpénzt, illetve személygépkocsikat foglaltak le a nyomozók.

Fotó: police.hu

A rendőrök a gyanúsítottakat kihallgatták őrizetbe vették, majd kezdeményezték letartóztatásukat. A Szegedi Járásbíróság öt elkövetőt letartóztatott, hatodik társuknál pedig bűnügyi felügyeletet rendelt el. Az eljárás iratait a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztály munkatársai most megküldték vádemelési javaslattal az ügyészség részére.​

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!