Szegedi hírek

2022.05.29. 16:19

Megszállták a gyerekek a tűzoltólaktanyát - Fotók

Elfoglalták a gyerekek a szegedi Napos úti tűzoltólaktanyát vasárnap, és ezt az igazi tűzoltók nem is bánták. A gyereknapi rendezvényen szinte mindent ki lehetett próbálni, és kiderült az is, hogy legalább annyi kislány szeretne tűzoltó lenni, mint kisfiú.

Fotó: Karnok Csaba

Minden gyermek szeretne tűzoltó lenni, a katasztrófavédelem pedig gyermeknapon ezt meg is engedi nekik. Ilyenkor hagyományosan kinyitják a tűzoltólaktanyákat, ahova várják a gyerekeket és a nem kevésbé izgatott szülőket. Csongrád-Csanád megyében a hét hivatásos tűzoltóság mellett tizenegy önkéntes tűzoltó egyesület is fogadta a tűzoltók munkája iránt érdeklődő kicsiket.

Molnár Krisztina a Csongrád-Csanád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta, hogy az elmúlt években a járvány miatt nem tudták fogadni a családokat, azonban most újra megismerkedhetnek a tűzoltók izgalmas életével. Erre pedig nagyon sokan voltak kíváncsiak. 

A szegedi Napos úti laktanya előtt már tíz órakor sem lehetett parkolóhelyet találni és akkora már a laktanya udvara tele volt gyerekekkel. Voltak köztük egészen kicsik, de persze a nagyobbakat is érdekelték a tűzoltóautók és felszerelések.

Varga Péter családjával Szegedről érkezett. Két kislányuk is beszállt a tűzoltók híres kosaras emelőjébe, amiről a magasban rekedt embereket, vagy a fán ragadt kiscicákat szokták megmenteni. A lányok kicsit szégyenlősek voltak, nem akartak nyilatkozni, de az azért látszott rajtuk, hogy minden percét élvezik a mulatságnak.

A jó móka egyébként nagyban köszönhető azoknak a tűzoltóknak, akik elvállalták, hogy megbirkóznak a hadseregnyi gyerekkel.

Nem volt könnyű dolguk, hiszen a kicsit tényleg megtehettek szinte mindent, és ahogy ilyenkor lenni szokott meg is tettek.

Felmászhattak és bele is ülhettek a tűzoltóautókba, sőt, még próbariasztást is tartottak nekik. Ez is olyan volt mint az igazi, a tűzoltók beöltözve csúsztak le e rúdon, és beültek a kocsiba, csak éppen nem hajtottak ki a laktanyából.

Molnár Krisztina azt is elmondta, hogy volt olyan év, amikor kétezren látogattak el csak a szegedi laktanyába. A szóvivő szerint egyébként a felnőttek legalább annyira izgatottak az ilyen programokon mint a gyerekek.


 

KÉPALÁ: Sok kicsi álmát teljesítették a szegedi tűzoltók. Fotó: Karnok Csaba

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!