Vezető hírek

2022.05.26. 21:47

Néptáncforgatag volt a Reök előtt

A táncosok ízelítőt adtak a Dóm téri nyitóprodukcióból. Fotó: Karnok Csaba

Fotó: [email protected]

Csaknem hatvan gyerek néptáncos adott ízelítőt a Szegedi Szabadtéri Játékok Dóm téri nyitóprodukciójából csütörtökön a Reök-palota előtt. A Szabadság, szerelem! – Petőfi, a vitéz című tánc-szín-játék költőfejedelmünk életét és munkásságát dolgozza fel, a produkcióban a Magyar Nemzeti Táncegyüttes felnőtt táncosai mellett közreműködnek a Szeged Táncegyüttes és a Tiszavirág Táncegyüttes ifjú táncosai is, őket láthatta a Magyar Ede tér közönsége tegnap. 

A flashmob elején Barnák László, a Szegedi Szabadtéri Játékok főigazgatója elmondta, az évad műsorának kiválasztásakor fontos szempont volt, hogy a szabadtéri közönségének zöme hölgy, így a női sors és lélek témáját állították fókuszba. Petőfi Sándor életéhez szorosan kötődik a szerelem, a költészet, ilyen módon a női lélek és jelenlét is nagyon hangsúlyossá válik majd az előadásban, amely tekinthető az ősszel kezdődő Petőfi 200 emlékév előünnepének – fogalmazott. 

Az előadás koreográfus-rendezője, Zsuráfszky Zoltán is részt vett a flashmobon. 

Mindig nagy szeretettel jövünk a városba. Hálás vagyok, amiért Barnák László fölvállalta a néptánc ügyét. A látvány csodálatos lesz, a gyerekek pedig nagyon komoly szerepet kapnak a produkcióban. Lehet, hogy mongol vitézek, huszárok vagy éppen Iluska kis tündérei lesznek – mondta. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!