Vezető hírek

2022.05.22. 08:40

Óriási meccsen egyenlített a Szedeák a Falco ellen - Galéria

Idehaza legyőzte a címvédőt a Naturtex-SZTE-Szedeák, egálról folytatódik a negyeddöntő.

Vajgely Pál

Fotó: Frank Yvette

Korábbi közönségkedvencek, Marko Boltics és Nenad Sulovics is kilátogatott a Naturtex-SZTE-Szedeák Falco elleni hazai negyeddöntőjére.

Az első félidő hasonlóan alakult, mint a párharc  első, szerdai meccse, szorosan tudta tartani az eredményt a Szedeák, annak ellenére is, hogy az első negyed végén 19–13-ról egy 7–0-al fordított a Falco. Davis remekül szállt be a meccsbe, a nagyszünetben pedig öt ponttal vezetett a Szedeák.

A kérdés az volt, a folytatás milyen lesz, ám a Naturtex tartani tudta azt a feszes védekezést, ami kulcs volt ahhoz, hogy szoros legyen a meccs. A harmadik negyedben ugyan támadásban megakadt Simándi Árpád csapata, de Bognár pontjaival visszatalált a helyes útra a közönség által űzött csapat.

A már Váradi Benedeket is bevető Falco ellen sikerült szoros állásról belemenni a végjátékba: Bognár támadólepattanója után Davis szerzett egy fontos triplát, majd szintén az amerikai büntetőzött jól, 9 pont volt a szegedi előny. A meccset végül Tayler Persons döntötte el, az irányítónak nem volt extra estéje, de egy perccel a vége előtt egy óriási triplát dobott, amivel 78–72-re vezetett a Szedeák 27 másodperccel a vége előtt. Innen már nem volt visszaút a Falcónak, egy szenzációs hangulatú meccsen tudott egyenlíteni a Szedeák, amely az idei szezonban első csapatként győzte le a címvédőt kétszer!

Folytatás kedden, 19.45-től, Szombathelyen.

Naturtex-SZTE-Szedeák–Falco KC Szombathely 80–74 (19–20, 25–19, 13–18, 23–17)
Tippmix férfi kosárlabda NB I./A csoport, negyeddöntő, 2. mérkőzés. Szeged, újszegedi sportcsarnok, 1200 néző. Vezette: Benczur, Tőzsér, Fodor.
Naturtex-SZTE-Szedeák: Persons 13/3, Balogh, Cook 10/3, Bognár 7, Alston 18/3. Csere: Davis 23/12, Keller I. 3/3, Filipovics 4, Polányi, Szatmári. Vezetőedző: Simándi Árpád.
Falco: Somogyi 4, Perl 19, Clark 6/6, Golomán 16/6, Keller Á. 6. Csere: Benke 3/3, Váradi 9/3, Barac 11, Sövegjártó, Hawkins. Vezetőedző: Milos Konakov. Kipontozódott: Clark (37.).
Az egyik fél három győzelméig tartó párharc állása: 1–1

Simándi Árpád: – Már az első meccs után azt beszéltük, hogy sokkal jobban kell védekeznünk, ha azt akarjuk, hogy legyen esélyünk a Falco ellen. A szombathelyiekről mindenki tudja, hogy bombaerős, de ma megmutattuk, hogy tudunk fizikálisan, nagy szívvel és csapatként játszani, mindenki belerakta a maximumot erre a meccsre, ezen az úton kell továbbmennünk. Célunk, hogy továbbra is megnehezítsük a Falco dolgát, nem feltett kézzel megyünk, mindent meg fogunk tenni azért, hogy akár a párharcot is megnyerjük! Nagyon köszönöm a szurkolók támogatását, elképesztő pluszt adnak a csapatnak!

Balogh Szilárd: – Az volt az edzőnk kérése, hogy próbáljunk előrelépni védekezésben, azt gondolom, ez sikerült, ez volt a győzelem kulcsa. Ha megint száz pontot engedünk nekik, úgy nem lett volna esélyünk. Ha továbbra is ilyen fizikálisan tudunk játszani, akkor lesz még esélyünk meglepetést okozni. Minden segítségre szükségünk van, nagyon köszönjük a szurkolóink támogatását!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!