Vezető hírek

2022.05.03. 09:18

Szerb embercsempész letartóztatását indítványozta az ügyészség

A Szegedi Járási Ügyészség letartóztatását indítványozta annak a szerb férfinak, aki 22 illegális határátlépő csempészésében működött közre.

delmagyar.hu

Fotó: police.hu

A megalapozott gyanú szerint a gyanúsított azért érkezett Magyarországra, hogy illegális határátlépőket csempésszen Ausztriába. Az ismeretlenül maradt megbízóitól kapott utasításoknak megfelelően a gyanúsított 2022. április 29. napján este a tompai határátkelőhely közelében beszállt egy nyitott állapotban otthagyott osztrák honosságú gépkocsiba, majd azzal Ruzsa külterületére hajtott. Ott az újabb utasításoknak megfelelően lecserélte a gépkocsi rendszámát egy hamis, műanyag rendszámra, majd a kapott GPS koordinátáknak megfelelő helyre hajtva 22 óra 30 perc körül felvett az általa vezetett autóba 22 szír állampolgárt. 

Röviddel az elindulás után a rendőrök igazoltatták a férfit, előállították, majd őrizetbe vették. A gyanúsított utasai a Magyarország területére történő belépéshez és az ország területén történő tartózkodáshoz szükséges feltételekkel nem rendelkeztek. 

A több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt indult eljárásban az ügyészség a szökés, elrejtőzés és az eljárás meghiúsításának veszélyére figyelemmel tett indítványt a gyanúsított letartóztatásának egy hónapra történő elrendelésére. Az ügyészi indítványnak a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója helyt adott és elrendelte a férfi letartóztatását. A bíróság végzése nem végleges, azzal szemben a szabadlábon történő védekezés érdekében a gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!