Támogatja a szülőket az algyői önkormányzat, programokban gazdag nyár lesz a gyerekeknek

2022.05.06. 16:30

Több pénz jut a táboroztatásra

Táborban gazdag nyara lesz idén is Algyőnek, ahol az önkormányzat ebben az évben még több pénzzel segíti a gyermekek vakációját. Lesz kézműves-, kajakos és pályaorientációs program is.

Kiss Anna

A kézművestábornak tavaly is nagy sikere volt Algyőn. Archív fotó: Kuklis István

A korábbi 1000 forint/nap he­­lyett idén már 1500 forint/nap támogatást biztosít az algyői önkormányzat a helyi gyermekek táboroztatásához. Molnár Áron polgármester lapunknak elmondta, a humán és ügyrendi bizottság javaslatára döntöttek a támogatási összeg megemelése mellett. Úgy véli, a jelenlegi inflációs helyzetben ez nagy segítség a szülőknek. 

Megjegyezte, bár az önkormányzat anyagi helyzete sem túl jó, de a táborokra 2 millió forintot tudtak elkülöníteni az idei költségvetésben, a keretbe pedig belefért az 50 százalékos emelés is. Hozzátette, a döntéssel az édesanyákat és az édesapákat arra szeretnék motiválni, hogy a vakáció idején helyben táboroztassák gyermekeiket. A településvezető közölte, a támogatás azokban a táborokban való részvételhez kérhető, amelyek szervezői már előzetesen igényt nyújtottak be a segítségre. 

Így a kézművestáborban, a kajakos gyermektáborokban, a kiskedvenc kézművestáborban és a hagyományőrző kézműves­táborban való részvételhez vehető igénybe az önkormányzat támoga- tása. 

A Tisza-parti községben a kajaktáborokat az Algyői Vízisport Egyesület szervezi meg június 20–24., július 4–8., július 18–22. és július 25–29. között. A kézművestáborokat az önkormányzati tulajdonú Gyevikult Nkft. bonyolítja le. A kiskedvenc kézművestábor június 26. és július 1. között lesz, a hagyományőrző kézművestábort július 11. és 15. között tartják meg, míg a kézművestábort július 25. és 29. között szervezik meg. 

Idén is lesz pályaorientációs tábora a Csongrád-Csanád Me­­gyei Kereskedelmi és Iparkamarának, és az egyik helyszínük ezen a nyáron is Algyő lesz. A szakmákat felvonultató táborban nincs szükség részvételi díjra, viszont maximum húsz gyermek vehet benne részt. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!