Szegedi hírek

2022.06.09. 07:00

A régi idők autópiacát idézik meg a hétvégén

K. A. R.

Bárki kiviheti eladni használt autóját a Heti Piacra szombaton. Archív fotó: Török János

A régi idők autópiacát szeretnék megidézni szombaton a röszkei úti Heti Piacon – mondta el lapunknak a piacot üzemeltető Tisza Expo Zrt. ügyvezetője, Bitó Klára. Hozzátette, június 11-től minden szombaton 6 és 13 óra között területet biztosítanak a használtautó-piacnak, amelyre bárki kiviheti eladó járművét értékesíteni, és amelyen bárki megtalálhatja új kocsiját. 

Megjegyezte, régen is volt ilyen piac Szegeden, így nem csak a kereskedésekbe lehetett betérni, ha valaki járművet keresett. A közösségi oldalon közzétett bejegyzésük azt mutatja, hogy van igény egy ilyen piacra a városban, hiszen sok megosztást és lájkot kaptak néhány óra alatt. 

A tavaly ősszel megnyitott piacon egyébként folyamatosan igyekeznek újabbnál újabb programokkal, akciókkal készülni az eladóknak és a vásárlóknak is. Tavaly például tartottak már egy játékbörzét, amelyen a gyerekek adhatták el vagy cserélhették el a játékaikat. Ez akkora sikert aratott akkor a hideg idő ellenére is, hogy június 11-én ismét megrendezik. 

Bitó Klára beszámolt arról is lapunknak, hogy folyamatosan vannak új árusok a piacon, a legtöbben a használt holmikat viszik ki eladni. Például a gyermekek kinőtt ruháit értékesítik, majd néhány standdal odébb újakat vásárolnak az összegyűjtött pénzből. Mint mondta, arra biztat minden olyan embert, akinek az otthonában, udvarában sok olyan használt, de jó állapotú dolog van, amitől szívesen megvál­­na, hogy vigye ki a Heti Piacra, és értékesítse. 

Most szombattól egészen július 9-ig egyébként a virág- és zöldség-gyümölcs-árusoknak is kedveznek, ezer forintért pakolhatnak ki a számukra biz­­tosított területre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!