Világsztár érkezett a szegediekhez

2022.06.01. 16:40

Az Európa-bajnok német Raphael Kandra a Tisza Squash SE-ben folytatja pályafutását

Az I. osztályú fallabda csapatbajnokság mindent eldöntő napjára készülő Tisza Squash SE hatalmas erősítést jelentett be: a szegedi együttes leigazolta az Európa-bajnok, a világranglistán 19. helyen álló Raphael Kandrát, akivel a cél egyértelműen a csapat harmadik bajnoki aranyérmének megszerzése.

Munkatársunktól

A világranglista 19. helyen álló játékos a szegedi klubhoz igazolt. FOTÓ: FACEBOOK/RAPHAEL KANDRA

Raphael Kandrával erősített a Tisza Squash SE az I. osztályú fallabda csapatbajnokság utolsó körére. A szegedi együttes csupa saját nevelésű játékossal (Sebők Benedek, Hoffmann Péter, Vas Máté, Kiss Dániel, Hódi György, Benedek Kristóf) szerepelt eddig a szezonban, hat mérkőzést követően veretlenül vezetik a tabellát, a megszerezhető 18 pontból 17-et gyűjtöttek be. Az utolsó játéknapon, június 11-én, szombaton a City Squash Clubban az utolsó három meccs következik, ezeken dől el a bajnoki arany sorsa. Az ellenfelek a címvédő City Squash Club SE, a Squashberek SE és a Pro Squash Akadémia SE lesznek, ám a legnagyobb rivális a Victor-BLE Team, amely mindössze egy ponttal van lemaradva a szegediek mögött.

A csapat a harmadik bajnoki címére hajt – 2013-ban és 2015-ben szinte ugyanezzel a szegedi maggal értek fel a csúcsra. A siker érdekében igazi világsztárt szerződtettek a német Kandra személyében, aki 19. a világranglistán, 2019-ben pedig egyéni Európa-bajnok volt. Kandra az egyes pályán szerepel majd, az ellenfelei a legjobb magyar játékosok lesznek. A szegediek mellette leigazolták a horvát válogatott Martin Kegelt is, ám az ő játéka kérdőjeles.

Először versenyzem majd Magyarországon, és őszintén mondom, nagyon várom a megmérettetést. Szegedet ismerem korábbról, ezért is örültem, hogy megkeresett a szegedi együttes. Az egyes pályán biztos, hogy kemény meccsek várnak rám, remélem, a legjobbamat tudom nyújtani. Különösen izgalmas lesz a magyar bajnok Farkas Balázs elleni összecsapás: edzettünk már együtt, alig várom, hogy élesben is összecsapjunk – fogalmazott Raphael Kandra.

A 2021–2022-es idény érdekessége, hogy márciusban a Tisza SE tollaslabdacsapata sorozatban harmadszor lett bajnok a magyar I. osztályban – melléjük zárkózhatnak fel a fallabdázók, ami az egyesület valaha volt legeredményesebb szezonját jelentené csapatszinten.

Szeretnénk idén duplázni, ez nem kérdés. Fallabdában leköszönőben van egy nagy szegedi generáció, nem tudni, játszanak-e még így együtt a srácok, ezért is akarjuk megkoronázni a szezont a bajnoki címmel. Ezzel persze még nem lenne vége: BL-álmaink is vannak. Miért Kandra? Mindig törekedtünk rá, hogy kiszolgáljuk a lelkes szurkolóinkat: ezt tollaslabdában olyan sztár szerződtetésével tudtuk megtenni, mint a malajziai Iskandar Zulkarnain, Kandra pedig fallabdában ugyanezt a szintet képviseli – mondta Pápai Miklós, a Tisza SE vezetője. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!