Vezető hírek

2022.06.06. 17:58

Jó szezont remél a Hagymatikum

Szabó Imre

A Hagymatikumban a nyárias időnek köszönhetően a hétvégén sok volt a vendég.

Fotó: Török János

A területén zajló építkezés ellenére jó szezonban reménykedik a makói Hagymatikum – mondta el érdeklődésünkre Lajtosné Papp Noémi divízióvezető a fürdő hétvégén tartott szezonnyitó rendezvény kapcsán. Mint megtudtuk, áprilisban és májusban a vendégforgalom számai hasonlóak voltak az eddigi legjobb évéhez, sőt egy kicsit még felül is múlták azokat. Ez valószínűleg annak köszönhető, hogy akik a járványveszély idején jobb híján látogattak Makóra, mert külföldre nem utazhattak, jól érezték magukat és most visszatérnek. Ehhez jön pluszban a szokásos külföldi, romániai és szerbiai vendégsereg.

Érdekes, hogy eddig a szerbek részaránya szerény volt, most viszont emelkedőben van – tette hozzá. Idén is majdnem minden hétvégén lesz valamilyen vendégcsalogató rendezvényük, és ha az időjárás jól alakul, illetve az egyéb külső körülmények sem lesznek kedvezőtlenek, bíznak a sikerben.

Mint megírtuk, a makói Hagymatikum idén 10 esztendős és épp egy nagyjából 10 milliárdos bővítés, fejlesztés alatt áll, ami miatt azonban egyedül a kültéri élménymedence van lezárva, minden egyéb szolgáltatás elérhető. Az építkezés eddig jó ütemben zajlik, jelenleg már az új főépület központi kupoláját alakítják ki. Sipos Tamás, a kivitelezést végző székesfehérvári cég, a Fehérép Kft. ügyvezetője a Rádió 7-nek arról számolt be, hogy a nagy kupolát körbefogó tíz kisebb már a helyére került. A záródíszek fából készültek, a tartóelemeket 50 rétegből, a többit 30-ból ragasztották össze. Ez nagyjából egy hónapos munka lesz. A kupolák kialakításával egy időben épül a főépület csúszdatornya is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!