Szegedi hírek

2022.06.03. 20:19

Krisz Rudit kérdeztük a telt házzal elstartolt Deja Vu Fesztiválon - Galéria

A zene burkában élem az életemet, ami egy nagyon kiváltságos állapot, hiszen ezáltal számomra nincsenek szürke hétköznapok – nyilatkozta lapunknak Krisz Rudi, aki a pénteken elstartoló Deja Vu Fesztivál első fellépőinek sorát erősítette. Úgy véli, Szeged hazánk ékköve. Hatalmas buli van a Partfürdőn, hajnalig nem is lesz megállás, mutatjuk a részleteket.

Kiss Anna

Már a nyitáskor ezrek voltak kíváncsiak a '90-es és a 2000-es évek sztárjaira. Fotó: Karnok Csaba

Bigiboy, Krisz Rudi, az Ámokutók, DJ Dominique, La Bouche – mindannyian színpadra léptek már a Partfürdőn, ahol pénteken 17 órakor elstartolt az ország legnagyobb retró fesztiválja, a Deja Vu Fesztivál. Minden belépőjegy elkelt a mai napra, telt ház van tehát már az első napon, 8 ezren fesztiváloznak ma éjjel Szegeden, és még a hosszú hétvége hátravan.

Molnár Balázs, a fesztivál kommunikációs managere lapunknak elmondta, a 8 ezer vendég kétharmada bérletet vásárolt, a többiek pedig napijegyet váltottak. Elárulta, többen Angliából utaztak haza a fesztivál miatt, de Szerbiából és Romániából is érkeztek fesztiválozók, sőt vannak olyanok is, akik osztálytalálkozót tartanak a fesztiválon, ahol biztosan újra 18 évesnek érezheti magát mindenki. Megjegyezte, maradt még néhány jegy szombatra és vasárnapra, valamint bérletből is van még pár, ezeket a helyszínen lehet megvásárolni, de érdemes időben érkezni, hiszen ezek is fogynak folyamatosan.

Interjút adott Krisz Rudi

Ahogyan azt már a fentiekben említettük, az első fellépők sorait erősítette ma Kreisz Rudolf, művésznevén Krisz Rudi magyar énekes, zenész, zeneszerző is, akiért a '90-es években oly sok lány rajongott Magyarországon, sokak szobáját díszítette az ő posztere, a postaládájába pedig folyamatosan érkeztek a szerelmeslevelek. Pénteki szegedi fellépése után lapunknak elárulta, még ma is előfordul, hogy kap ilyen levelet, de már elektronikus formában. 

Jól esik, hogy velem együtt nőtt fel egy generáció, melynek tagjai folyamatosan követnek és járnak a koncertjeimre, több százan vannak azok, akik a kezdetek óta ott vannak szinte minden koncertemen. Többen már a gyermekükkel, családjukkal együtt érkeznek. Úgy érzem, hogy a Jóisten a tenyerén hordoz, mert megélhetem mindezt ma, 2022-ben – nyilatkozta a Délmagyarországnak.

Kérdésünkre elmondta, az évek során megváltozott a zenei ízlése, ahogyan a közönségének az ízlése is, de azt látja, hogy a rajongói azonosulni tudnak az új stílusával, hiszen például az 5 évvel ezelőtt megjelent Kimentünk a divatból, és a 3 évvel ezelőtti Egyensúly című száma is nagy sikert aratott. Ugyanakkor azt tapasztalja, hogy a közönségnek szüksége van arra, hogy a régi dalokat is énekelje a koncerteken.

Nagyon szeretek zenélni, a zene burkában élem az életemet, ami egy nagyon kiváltságos állapot, hiszen ezáltal számomra nincsenek szürke hétköznapok. Az emberek szeretete és a tőlük kapott mérhetetlen sok energia által könnyű boldogan élni. Ezt sokan nem tapasztalhatják meg, de azt kívánom mindenkinek, hogy ennek legalább egy kicsi szeletében részesüljön, hiszen ez mindenkinek járna – mondta el arra a kérdésünkre, hogy mi motiválja őt a mindennapokban.

Rudi szerint Szeged hazánk ékköve

Krisz Rudinak utoljára tavaly áprilisban jelent meg új zenéje Egyedül címmel, így arról is érdeklődtünk nála, hogy mikor számíthatunk tőle új dalra. Azt mondta, a nyár a koncertezésről szól majd, még hétköznapra is jut a fellépésekből, így új dalok készítésére szeptembertől jut majd idő, és ahogy korábban, úgy most is a kedvese írja majd a dalszövegeket.

Mint ismert, a '90-es évek tinisztárja időközben édesapa lett, ma már két és féléves a kislányuk, akiért különösen hálás a Jóistennek. Megjegyezte, igyekszik minél több időt a gyermekével tölteni, ugyanakkor minden elismerése az édesanyáké, akiknek 0-24-ben édesanyának kell maradniuk és foglalkozni kell a gyermekükkel.

Az elmúlt években egyébként gyakran járt a megyeszékhelyünkön Krisz Rudi, mint kiderült, ezt szívesen teszi, ugyanis a technikusával és mindenesével, vagyis a testvérével többször beszéltek már arról, hogy kellene itt vásárolniuk egy lakást, mert úgy vélik, Szeged hazánk ékköve. Kitért arra is, hogy amikor egy folyami hajón dolgozott énesként, akkor többször végighajóztak a Tiszán és Szegeden is kikötöttek, aminek nagyon örült, ugyanis számára toplistás a városunk.

Hajnalig tart a show

Az este során egyébként látható lesz még a nagyszínpadon Peat Jr. & Fernando feat. Sheela, Kate Ryan, Naksi, Bigiboy és arash is. A színpadon éjfélig tart a show, ezt követően a Sing Sing stage és a Tisza Dokk stage vár mindenkit. Az előbbiben a Classic Fantastic és Bárány Attila, míg az utóbbiban DJ Sinde, Naksi és DJ Toka zenél majd szombat hajnal 5 óráig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!