Vezető hírek

2022.06.10. 16:03

Kutyabarát lett a múzeum

Nem mondhatni, hogy a kutya sem jár múzeumba. Fotó: Majzik Attila

Immár négylábú látogatókat is fogad a Koszta József Múzeum, június 10-étől kutyabarát kiállítóhelyként működik az intézmény.

Mint Irsai Farkas László múzeumigazgató elmondta, Havasi Zsolttal, az Élet-Morzsa Egyesület munkatársának szakmai segítségével kidolgoztak egy "kutyaházirendet". Ennek értelmében a Megyeházi kiállítóhely, a Fridrich János Fényírda kiállítóhely és a Csallány Gábor kiállítóhely egész területére beléphet eb, a Péter Pál Polgárház esetében pedig a kertbe lehet kutyát bevinni.

 A Koszta József Múzeum állatbarát hely, ahol jól szocializált kutyával és a házirenddel összhangban lehetőséget kívánunk biztosítani látogatóinknak arra, hogy négylábú társukkal együtt látogathassák intézményünket. A műtárgyak tekintetében, a folyosón és a kiállításokban nincsenek olyan pontok, ahol veszélyeztetnék az állományt a kutyák 

– fűzte hozzá a múzeumigazgató.

Mint megtudtuk, a kutyával érkezőknek a pénztárnál a "kutyaházirend" megismerése után egy elfogadó nyilatkozatot kell tenniük, emellett vízről, egészségügyi zacskóról is a gazdáknak kell gondoskodniuk.

Az első négylábú vendégek az intézményben Hédi és Edison voltak, a kis termetű kutyákat azonban egyelőre nem kötötte le a kultúra, inkább egymással voltak elfoglalva.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!