Vezető hírek

2022.06.28. 15:00

Óvodát fest, iskolát szépít Antal

Ha valaki imádja a szakmáját, és szívén viseli a környezete sorsát, abból garantáltan valami nagyszerű dolog sül ki. Így van ez Bodnár Antal esetében is: a szobafestő több jótékonysági akciót is kezdeményezett már, de neki köszönhető a kertvárosi expó, egy kupakgyűjtő szív és a helyi focipálya létrejötte is.

Majzik Attila

Jó szívvel festi ki az óvodákat, iskolákat. Fotó forrása: Bodnár Antal

Jó szívvel festi ki az óvodákat, iskolákat. Fotó forrása: Bodnár Antal

Huszonöt éve van a szakmában Bodnár Antal, de még mindig talál benne szépséget, ezért nemcsak megrendelésre, hanem jótékonyságból is dolgozik. A szentesi festővel gyakran találkozni iskolák, óvodák környékén: a Százszorszép Óvo­­dában kültéri játszóeszkö­zöket és egy csoportszobát újított fel a csapatával, dolgoztak a Rákóczi úti óvodában is, a Koszta József Általános Iskolában pedig több tantermet is kifestettek. 

 A jótékonysági festéseket először itt, a kertvárosi iskolában kezdtük: három gyerekünk van, mind abba az iskolába jár vagy járt. Ott festettük az első termet, azóta már a negyedik készül. A Százszorszép oviban is festettünk csoportszobát, de a Rákóczi úti óvodában is dolgoztunk, legutóbb pedig a kórház onkológiai osztályán segítettünk be 

– mesélte Bodnár Antal. 

 Elsőnek meglepődtek, amikor felajánlottam a segítségemet, hogy ingyen kifestjük a termeket. Nem divat, hogy önzetlenül segítsenek az emberek. Aztán persze pozitívan fogadták, nagyon hálásak voltak. A legjobb pedig látni az örömöt a gyerek arcán, amikor elfoglalják a szép, tiszta termüket 

– tette hozzá a szobafestő. 

A szentesi lokálpatrióta nem csak munkájával segít: szívügye a környék, ezért több olyan kezdeményezést is elindított, ami jobbá teheti a kertvárosiak életét. Neki köszönhetően került ki például kupakgyűjtő szív a helyi bolt elé, ő szervezte meg a környék lakóit összehozó, egész napos kertvárosi expót, és az ő kezdeményezésére készült el egy focipálya is a tömbházak között. 

 Mindig agyalok, hogy mit lehetne csinálni, nekem az a mottóm, hogy jobb adni, mint kapni. A tevékenységemmel a többi kollégának is szeretnék példát mutatni, mert ha nyolc-tíz festő összefogna, akkor hegyeket lehetne megmozdítani 

– összegzett Bodnár Antal. 
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában