Vezető hírek

2022.06.08. 13:10

Szeptemberben újra benépesül a szegedi légtér

Idén is lesz SZIA a repülőtéren. A Szeged International Airshow-ra visszatér az éjszakai látványshow, illetve soha nem látott mennyiségű helikopter is érkezik.

Munkatársunktól

Archív fotó: Frank Yvette

Három nappal, három egyedi programstruktúrával és számos újdonsággal készülnek a szervezők a Szeged International Airshow-ra. A programok szeptember 9-én éjszakai látványshow-val kezdődnek. Az országban egyedülálló drónos fényműsor ötvözi a művészetet és az élvonalbeli technológiát  A zenére koreografált egyedi történeteket, amikben a gépek a levegőben egyszerre használnak pirotechnikát, füstöt és lézerfényeket, tavaly már láthatta a közönség, aki lemaradt róla vagy újra megnézné, most pótolhatja. 

A következő nap a nemzetközi programé lesz, amire több mint 10 nemzet pilótái érkeznek hazájuk leglátványosabb légi produkcióival. Ezen a napon hagyományosan kötelékrepüléseket, illetve műrepülő és vitorlázó bemutatókat is szoktak tartani, konkrétumokat azonban egyelőre nem közöltek a szervezők. 

A programot szeptember 11-én pedig a helikopterek zárják, erről a napról egyelőre annyit lehet tudni, hogy ilyen mennyiség ebből a fajta légi járműből egyszerre még sosem volt Szegeden.

A programsorozatra már elkezdték árulni a kedvezményes árú bérleteket, az online felületen már le lehet foglalni a helyeket az idén is mozgalmasnak ígérkező családi programra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!