New York, New York

2019.09.13. 18:30

A tengerentúlon szeretne magyarként dobogóra állni a nyugdíjas csongrádi maratonista

Hatvanévesen kezdett futni a csongrádi Kis Ferenc. Elsőre három kilométer sikerült, azóta azonban már többször lefutotta a maratont, korosztályában pedig már öt éve nem talált legyőzőre.

Csongrád – A kor nem számít, vallja Kis Ferenc. A futó nyolcvan évesen is szeretne versenyezni. Fotó: Kis Ferenc

A nyugdíjas férfi nem előzmé­nyek nélkül vágott bele a sportolásba, már iskolásként is imádta a mozgást, telente a be­­fagyott holtágakon korcso­lyá­zott, amellett pedig huszonhárom éves koráig focizott, de akkor egy sérülés és a nősülés miatt visszavonult. Ezt több mint harmincéves szünet kö­vette.

– Ötvenhat éves voltam, amikor az unokám elkezdett ka­­­­jakozni – aki egyébként nem más, mint a jelenleg rákkal küzdő Tóth Róbert U23-as Európa-bajnok kajakos, akinek a gyógyulásáról már lapunk is többször beszámolt – az megtetszett, egy év múlva én is ne­­kikezdtem kajakozni – kezdett bele „sporttörténelmébe” Kis Ferenc.

Cikkünkben kalandos életéről mesélt, hogy állóképességet szeretett volna szerezni, de az első futása mindössze 3 kilométerig tartott. Aztán persze minden megváltozott. Írásunkat keresse a szombati Délmagyarországban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!