Osztályharc és káposztacipelés is volt

2019.09.15. 09:07

Babóca nagyot ment a bordányi kecskeversenyen, nem a fazékban végezte

Hatodik alkalommal rendezték meg a Kecskeversenyt és Helyi Ízek Fesztiválját Bordányban, ahol Babóca nagyot ment, az öregfiúk jót főztek, két osztály pedig kirándulást nyert.

Arany T. János

Fotó: Czékus Péter

Osztályharc volt szombaton Bordányban. Nem a földbirtokosok lázadtak fel a hivatalnokok ellen, hanem a helyi iskolások és főzőcsapatok csaptak össze a VI. Kecskeversenyen és Helyi Ízek Fesztiválján. Volt biciklis ügyességi-, aszfaltrajzverseny, káposztadobás, káposztacipelés, kecsketejivás és az örök kedvenc a kecskehajtás.

Babóca a kecskefutam sztárja gazdájával Áchim Renátóval
Fotó: Czékus Péter

A káposztadobásnál néha a közönségnek is arrébb kellett ugrania egy-két magasan szálló és oldalra húzó káposztafej elől. A kecskehajtásnál bármi megengedett volt, kivéve a húzás. Babóca elé faágat lógattak, így próbálták nagyobb sebességre bírni az állatot, inkább kevesebb mint több sikerrel. Babóca előbb megmakacsolta magát, de aztán beindult.

 

A faluház körül a szülők és baráti társaságok a főzőversenyre főztek. A zsűrielnök, Tóth Mihály mesterszakács kíváncsian járta végig a csapatokat és megállapította, hogy színesebb a mezőny, mint tavaly. A pörköltek mellett volt halászlé, pacal, töltött káposzta, hamburger, csilis bab, grillezett csülök és boros marhapofa velővel.

Fotó: Czékus Péter

Az ételeket több kategóriában értékelte a zsűri, köztük e sorok írója. Összesen 31 tételt kóstoltunk, a zsűrielnök mellett Frankné Varga Katalinnal, a Homokhátság Szíve Szociális Szövetkezet elnökével. A bordányi öregfiúk két csapatát is díjaztuk, a grill táljukat mindenki dicsérte, a halászlevük mellé tálalt túrós csusza pedig annyira jól sikerült, hogy különdíjat kapott. A bográcsos ételek között a 8.a osztály főzte a legfinomabbat, a Köjál nevű csapat csülke a Legjava különdíjat vihette haza. Az osztályharcot az alsósok között a 4.a nyerte, ők a Szegedi Vadasparkba mennek majd, a felsősök között a legtöbb pontot a 7.a gyűjtötte, ők is osztálykirándulást nyertek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!