Ziccer

2009.01.03. 15:40

Andy Murray kicsinálta Federert (és magát is)

Andy Murray sérülést szenvedett, amikor a tenisz vb. döntőjébe teniszezte magát a világklasszis Federer ellen.

A világranglista 4. helyezettjének, az angol Andy Murray-nek újból pihennie kell elmúlt sérülése miatt, hiszen ismét lesérült az Abu Dzabiban rendezett meghívásos Tenisz-világbajnokságon,ahol a világ tíz legjobbjából hatan vesznek részt. A női, azaz fiatal lány szivek biztos megdobbantak, és meg kell hagyni, belőlem is előhozza a nőt Murray. (Főleg ha skótszoknyában teniszezne). Ballépése ellenére fantasztikus győzelmet aratott Federer ellen 4-6 6-2 7-6 arányban. A pihenést nem fogja túlzásba vinni, hiszen még előtte áll a döntő, illetve az Ausztrál Open. Bár elmondása szerint 6 hetet kellene kihagynia, a fiatal teniszest ismerve erre vajmi kevés esély van. Igazábl jó lenne, ha valaki végre megszoríthatná Federert vagy Nadalt, hiszen kettejükön kívül nem sokan halmozzák a győzelmeket. Már olyan egysíkú... Ennél már csak azt várom jobban, amikor Lleyton Hewitt tér IGAZÁN vissza, bár meg kell hagyni, és kicsiny lelkemnek is megmagyarázni, hogy az immár kétgyermekes apuka úgy a 40. helyről nem fog hip-hop megint a világranglista élére ugrani. (Lehet megint Clijsters kellene hozzá?)

Na, visszatérve a versenyre és a "rettenthetetlen" skótra. A klasszis a The Sunnak elmondta, a közel két hét múlva kezdődő Ausztrál Openre rendbe jön. Már futott, és meglátása szerint jó erőnlétben van, és csak meghúzódott. Murray (21) szeme előtt már ott leng a 173.000Ł összdíjazású győzelem, miután 3. alkalommal győzedelmeskedett a svájci felett. Már nem sok van hátra, hiszen a döntőben a Nikolay Davydenkót verő, (6-2, 6-3) abszurd módon nagyobb bal karral rendelkező Mauglival, Rafael Nadallal kell szembenéznie. Mondjuk én is felkötném, ha csak 173 ezret forintban kapnék, de ha fontban...megtanulok teniszezni.
Most a legjobbját hozta az angol Federer ellen, de még mindig fájó pont az életében, hogy a US Openen kikapott a svájcitól. De tervbe vette, hogy megnyeri a Grand Slamet, úgyhogy csúcsformában kell idén lennie. (John Loyd bízik benne, és neki jósolja a győzelmet). Itt veszteni valója nincs, hiszen ezért az eredményért nem járnak világranglista pontok. Talán majd David Beckhamet is támogató kaliforniai ügynökség kiveri belőle a győzelmet, hiszen nem sok kellett volna idén se, hogy a US Openen megnyerje a döntőt. :( de nem tette! Kis aljas!

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!