Délmagyar logó

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 21°C Még több cikk.

Kettecskén

Szeged – A Móra Ferenc Múzeum virtuális kiállítótermében ma újra XIX. fotográfusok műtermeiben nézünk szét. A kamerák előtt ezúttal ketten állnak. Tartsanak velünk: képek annó.
Első felvételünk 1865-ös: a Sági házaspár látható rajta. Vajon ki győzhette meg az idős pár arról, hogy örökítsék meg magukat az utókornak? Második fotónkon Garai fényképész műtermében készült két csinos fiatal lányról, akik kivételesen nem nagyon szerették, hogy fényképezik őket. Harmadik képünkön Keglovich Emil műtermében egy fiatal pár rezzent össze: mintha csak a fotó kedvéért hagyták volna abba az olvasást... Negyedik és ötödik felvételünk Letzteréké: Kertész Ilona és Vilma látható a fényképen. Édesanyjuk szépen felöltöztette a lányokat. Utolsó képünkön pedig egy testvérpár néz szembe az objektívvel: a srác már akkor is nagy vagány volt, a leányka pedig elég félős lehetett.

Képek annó, a Móra Ferenc Múzeum virtuális kiállításából. Nézzen be hozzánk!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Öt pillanat a Dugonics térről

A Móra Ferenc Múzeum virtuális kiállítótermében ma a Dugonics téren bolyongunk: 1900-ban indulunk és 1930-ig jutunk el az időben öt képeslapon. Tartsanak velünk: képek annó. Tovább olvasom