Délmagyar logó

2017. 03. 29. szerda - Auguszta 4°C | 20°C Még több cikk.

A régióban futó autók 9 százalékának nincs kötelezője

A közép-európai régió négy országa autósainak 91 százalékuk rendelkezik csak kötelező gépjármű-biztosítással.
A közép-európai régió négy országa autósainak 67 százaléka jól tájékozottnak tartja magát a gépjármű-biztosítások terén, de 91 százalékuk rendelkezik csak kötelező gépjármű-felelősségbiztosítással (kgfb) - közölte felmérése eredményét a Generali PPF Holding az MTI-vel.

A négy közép-európai ország - Lengyelország, Szlovákia, Csehország és Magyarország - Generali-érdekeltségeit összefogó biztosítói holding kutatása kiterjedt Ausztriára is. A felmérést a felnőtt internetezők körében végezték, a megkérdezettek száma négyezer volt.

Az autótulajdonosok több mint 64 százaléka napi szinten használja gépjárművét, további 25,7 százalékuk nyilatkozott úgy, hogy heti rendszerességgel, míg 7,5 százalékuk havi pár alkalommal ül a volán mögé A magyar autósok közül a legtöbben - a válaszadók 31,4 százaléka - évi 5-10 ezer kilométert tesznek meg kocsijukkal.

Ez jellemző a többi országra is, kivéve Ausztriát, ahol sokkal nagyobb az éves futásteljesítmény. A régió autótulajdonosainak 91 százaléka rendelkezik csak kötelező biztosítással, 9 százalékuk nem köti meg a törvényileg előírt biztosítást.

A casco biztosítások még kevésbé elterjedtek: csupán a válaszadók 36 százaléka kötött ilyet autójára, annak ellenére, hogy 60 százalékuk ismeri a lehetőséget.

Olvasóink írták

  • 1. papsajt 2013. november 01. 10:04
    „az utcánkban lakik egy emberke,aki sok évvel ezelőtt hozott néhány autót németből, és a mai napig német rendszámmal hajtja. nem kell neki súlyadó, kötelező, műszaki...
    a tartaléknak hozott többi kocsi az utcán áll.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az autósok többsége elégedett a kgfb biztosítójával

A piaci várakozások szerint az idei kgfb kampányban a tavalyinál kevesebben bontják fel kötelező… Tovább olvasom