Délmagyar logó

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

Ábrahám Zsolt: Nálam az autó is családtag!

Alig lehet rádiózó a megyében, aki ne hallotta volna még a Parkoló című autós-motoros magazin műsort, akár az egykori Juventus Szeged, vagy Rádió 88., illetve a mai Rádió Plusz műsorán.
A Parkoló kitalálója, szerkesztője és műsorvezetője Ábrahám Zsolt jellegzetes hangját sokan felismerik még akkor is, ha betér egy élelmiszer boltba, vagy akkor amikor a kasszához érve néhány szót vált a pénztárossal. "Jól esik, hogy megismernek, és van néhány kedves szavuk hozzám az embereknek, hallgatóknak, és jelzik, hogy ismerik a hangomat, követik műsoraimat."

– Mikor kezdtél el komolyabban foglalkozni a keréken guruló technikával?

– Több mint húsz éve bújom az autók és motorok csodálatos világát és naprakészen figyelem azt a hatalmas fejlődést és haladást, amit a motorizáció produkál napjainkban. Több száz autótípust volt szerencsém kipróbálni, tesztelni és észrevételeimet a rádió hullámhosszán megosztani az érdeklődőkkel. A visszajelzésekből kiderült, sok hallgatója van a műsoroknak, s mindegyikben van SMS-játék. A hallgatókat is beavatom a technika világába, kérdéseket válaszolhatnak meg, s a jól tippelők között autós  ajándékcsomagokat sorsolunk ki.

– Mióta hallható a műsorod a rádióban?


– 2003 májusában Juventus Parkoló címmel indult a műsorom az akkori Juventus Szeged csatornán, majd a Rádió 88 következett Parkoló 88 címmel, ahol Száraz Ferenc barátommal és kollégámmal ültünk szombatonként a mikrofon elé és együtt tölthettünk el pár évet az autók világában. Mai otthonom a Rádió Plusz, ahol 2008 májusa óta minden szerdán és szombaton elhangzik a Parkoló Plusz szignálja és ez közel három órányi magazin műsor.

– Van kedvenc autótípusod?

– Természetesen, de mint azt egykori tanítómtól Petress Istvántól, aki a Petőfi Rádió Csúcsforgalom című műsorát vezette megtanultam, egy autós újságíró, riporter, műsorkészítő soha nem lehet elfogult egyetlen márkával és típussal, ezért csak halkan jegyzem meg: a kedvencem a BMW!

– Milyen terveid vannak?

– Rádiózással kapcsolatos terveim az év végéig kidolgozottak, hogy jövőre mi lesz, azt még nem tudom. 2011-ben ugyanis a kereskedelmi rádióknak lejár a frekvencia engedélyük és a megújítás utáni időszakot még senki nem láthatja előre. Ha szükség lesz rám és a műsoraimra, tovább folytatom, hiszen sokan számítanak rám, akik már több mint hét éve töretlenül a műsor támogatói, illetve hallgatói.

Olvasóink írták

  • 2. kuvasz 2010. augusztus 11. 21:08
    „egyszer tarjánban, a 30-as övezetben taposta meg a zöld focust, a (shovány felől jött), nem mellesleg a járdán fél méterre gyereksereg, hát adtam volna a subickos fejének...köcsög”
  • 1. kowalsky 2010. augusztus 06. 10:43
    „A műsor rémesen idegesítő, eddig 2x sikerült társaságban belehallgatnom, önállóan nem teszem :)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

20 százalékos javulás a hazai újautó-piacon

Az idén júliusban az előző év azonos időszakához képest 19,2 százalékkal több, 4359 új személygépkocsit adtak el. Tovább olvasom