Délmagyar logó

2017. 12. 11. hétfő - Árpád -1°C | 13°C Még több cikk.

2006 őszi zavargások: Az ügyészség meggyanúsította Bene Lászlót

A 2006 őszi eseményekkel kapcsolatban a Debreceni Katonai Ügyészség meggyanúsította Bene László egykori országos rendőrfőkapitányt.
Varga Zs. András, a legfőbb ügyész helyettese hétfőn a parlamentben, Gaudi-Nagy Tamás (Jobbik) azonnali kérdésre válaszul azt mondta, hogy a Debreceni Katonai Ügyészségen három különböző szálon folyik a nyomozás, ezekben egyebek között elöljáró intézkedés elmulasztása bűntette miatt meggyanúsították az akkori országos és a budapesti rendőrfőkapitányt.

Szeptember 24-én a Magyar Nemzet írta meg, hogy Bene Lászlóval kapcsolatos felvételeket kért be a katonai ügyészség a 2006. őszi eseményeket vizsgáló parlamenti bizottságtól. A lap akkor úgy fogalmazott: nincs kizárva, hogy a volt országos rendőrfőkapitányt meggyanúsítják, amiért nem kezdeményezett fegyelmi eljárást Gergényi Péter ellen.

A Debreceni Katonai Ügyészség az egykori főkapitány bizottsági meghallgatásáról készült videofelvételeket kérte be - írta a lap, amelynek az ügyészség helyettes vezetője nem nyilatkozott arról, hogy várható-e újabb gyanúsítás a nyomozásban.

Balsai István a parlamenti honlapon szeptember 26-án közzétett jelentésében arról ír, hogy Bene László akkori országos rendőrfőkapitány, helyettese, Szabadfi Árpád és Gergényi Péter volt budapesti rendőrfőkapitány esetében felmerülhet az elöljárói intézkedés elmulasztásának törvényi tényállása, mert nem rendelték el a beosztottjaik felelősségének vizsgálatát.

Olvasóink írták

  • 1. igazságkereső 2011. október 24. 20:22
    „Bene Lászlót, Gergényi Pétert emberiesség elleni bűntett miatt "be kell kínálni" 5 év börtönben letöltendő szabadságvesztéssel és rögtön ki fog derülni,hogy ki és honnan adott parancsot erre az elállatiasodott rendőri brutalitásra, melynek végrehajtását egyébként maguk a rendőrök is megtagadhattak volna minden jogkövetkezmény nélkül a rendőrségi törvény értelmében, amelynek idevonatkozó része kimondja: a rendőr megtagadhatja, meg is kell tagadnia a parancs végrehajtását,ha az emberi élet kioltására is alkalmas lehet! Gergényi ezt pontosan tudta is,csak primitív lénye miatt nem tudott, de nem is akart ennek megfelelően intézkedni!Tessék végignézni a televíziós felvételeket és a debreceni Katonai Ügyészség mindenre választ kap,nem oly bonyolult e tényállás felderítése és az ítélet meghozatala!!Akarjuk-e, akarják-e, ez itt a főkérdés,minden más másodlagos!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Azonnali helyesbítés egy korábbi cikkünkhöz

Átvettünk a Magyar Távirati Irodától egy hírt, amelynek a címében félreérthetően fogalmaztunk. Helyesbítés. Tovább olvasom