Délmagyar logó

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda -1°C | 8°C Még több cikk.

20 millióra perli Gyöngyöst a Heves megyei vízmű

Húszmillió forintra perli a gyöngyösi önkormányzatot a Heves Megyei Vízmű Zrt. - tájékoztatott a társaság gazdasági vezérigazgatója hétfőn.
Stregova Márta ezt azzal indokolta: az önkormányzat árhatóságként alacsonyabb vízdíjat fogadott el 2008-ra a társaság által javasoltnál; a kettő különbözetéből adódik a 20 millió forint különbség.

Mint elmondta, az ármegállapításról szóló törvény szerint az önkormányzat árhatóságként nem okozhat veszteséget a szolgáltatónak, ezért fordultak bírósághoz.

Stregova Márta közlése szerint a szolgáltatási területükön működő többi önkormányzattal nem volt hasonló problémájuk, csak a gyöngyösi képviselő-testület nem fogadta el az általuk javasolt díj mértékét.

Kozma Katalin, a 35 ezer lakosú Gyöngyös jegyzője csak annyit közölt, hogy hivatalos álláspontjukat a per kezdetekor, vagyis január végén kívánják kifejteni. Hangsúlyozta: eddig még nem fordult elő, hogy bármelyik közműszolgáltatóval peres viszonyba kerültek volna.

Az önkormányzat különös helyzetben van, hiszen miközben maga is tulajdonosa, vagyis részvényese a vízműtársaságnak, árhatóságként a lakosság érdekeit is képviselnie kell.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyetem lett a Budapesti Műszaki Főiskola

Ünnepi szenátusi ülést tartanak kedden a Budapesti Műszaki Főiskola egyetemmé válásának alkalmából a… Tovább olvasom