Délmagyar logó

2017. 09. 23. szombat - Tekla 11°C | 19°C Még több cikk.

4 rendőrt vettek őrizetbe vesztegetés miatt

Négy rendőrt vett őrizetbe vesztegetés gyanúja miatt a Budapesti Nyomozó Ügyészség; a gyanú szerint napi rendszerességgel fogadtak el építési-szállítási cégektől 10-15 ezer forintot, hogy ne intézkedjenek velük szemben - közölte a Fővárosi Főügyészség kedden.
A közlemény szerint a gyanúsítottakat hétfőn vették őrizetbe, a kihallgatásukat is aznap tartották. A négy gyanúsított közül kettő a XIII. kerületi rendőrkapitányságon szolgálatot teljesítő hivatásos rendőr, további kettő pedig volt hivatásos rendőr. A Budapesti Nyomozó Ügyészség "hivatalos személy által kötelességszegéssel elkövetett vesztegetéssel", és más bűncselekmények elkövetésével gyanúsítja őket.

A megalapozott gyanú lényege: a gyanúsítottak 2008-ban különböző építési-szállítási cégekkel kiterjedt kapcsolatot alakítottak ki, amelyet jogtalan anyagi előny szerzésére használtak fel. A cégek képviselői napi rendszerességgel 10-15 ezer forintot fizettek a gyanúsítottaknak azért, hogy a tevékenységük során előforduló - előzetesen jelzett - szabálysértések (például közterület-használati vagy behajtási engedély hiánya; túlsúlyos vagy túlméretes tehergépkocsi; lejárt műszaki engedély) miatt egyáltalán ne történjen velük szemben rendőri intézkedés.

Más esetekben a gyanúsítottak a jogszerű intézkedés során, ugyancsak 10-15 ezer forintért, eltekintettek a feljelentés megtételétől, de olyan eset is előfordult, hogy más, jogszerűen intézkedő kollégát vettek rá arra - a jogtalan előnyt felajánlva -, hogy ne tegyen feljelentést.

A bűncselekmények szinte Budapest egészére - így a II., az V., a VII., a XI., a XII., a XIII., a XIV., a XVIII. és a XX. kerületre - kiterjedtek.

A Budapesti Nyomozó Ügyészség a négy gyanúsítottat őrizetbe vette és indítványozza előzetes letartóztatásuk elrendelését.

Olvasóink írták

  • 1. ligotoko 2010. február 23. 19:42
    „Ezek a legügyesebb tolvajok, és mégis lebuknak! Ezért százból csak egy bukik, ez sem kap börtönbüntetést. Rendőrnek jó lenni, csak el kell menni...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elítélték a szabolcsi uzsorásokat

Két év hét hónap, illetve két év letöltendő börtönbüntetéssel sújtott két, zsarolás bűntettében… Tovább olvasom