Délmagyar logó

2016. 10. 26. szerda - Dömötör 9°C | 15°C

Netrisk: a biztosítási adót csak részben hárítják át

A biztosítók tavaly év eleje óta 15 százalékos biztosítási adót fizetnek casco-bevételeik után, de a piaci verseny miatt az adó felét a társaságok nem hárítják át az ügyfeleikre - közölte a netrisk.hu internetes alkusz az MTI-vel kedden.
A teljes körű casco díja az idén év elején átlagosan 70 600 forintra szökött fel, ami 7 százalékkal magasabb, mint tavaly ilyenkor volt. Az új autót vásárló ügyfelek casco díja ugyanakkor 53 százalékkal haladja meg azokét, akik évfordulós váltás miatt kötnek szerződést - áll a közleményben.

A netrisk.hu tapasztalatai szerint a casco-piacon nem tapasztalható a kötelező felelősségbiztosítási (kgfb) piachoz hasonló árverseny. A biztosítók inkább az időszakos akciókkal - például a kgfb-kampány során alkalmazott együttkötési kedvezménnyel -, illetve új termékekkel, például az idősebb autókra kidolgozott olcsóbb ajánlatokkal operálnak.

Az alkuszcég szerint növelhetné a teljes körű casco népszerűségét egy olyan termék a piacon, amely a gépjármű-használattal arányos díjszabást alkalmaz. Így akár év közben is módosulhatna az ügyfél által fizetendő díj annak függvényében, hogy mennyit és hogyan használta az autóját. Ilyen biztosítás azonban egyelőre nincs a hazai piacon - jegyezte meg a netrisk.hu.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyilvántartásba vették az első nemzetiségi listát

A Nemzeti Választási Bizottság (NVB) kedden nyilvántartásba vette az első - az Országos Lengyel… Tovább olvasom