Délmagyar logó

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -3°C | 3°C Még több cikk.

A bankvilág kénytelen lesz közreműködni a válságkezelésben

Az MSZP eltökélt abban, hogy a bankvilág együttműködésével keresi a megoldást a válságra, de ha az nem nyitott erre, akkor olyan intézkedésekre lesz szükség, amelyek rákényszerítik a bankokat azokra a lépésekre, amelyekkel a bajba jutott hiteleseken segíthetnek - közölte Tóbiás József, az MSZP frakcióigazgatója csütörtöki sajtótájékoztatóján.
A politikus konkrétumokat egyelőre nem mondott, de hangsúlyozta: a kormánynak megvannak az eszözei ehhez. A szocialista politikus elmondta, felháborítónak tartja, hogy Felcsúti Péter, a Magyar Bankszövetség elnöke a napokban a populizmus példájának nevezte a kormány krízisalapját. Tóbiás József szerint ez egy cinikus megjegyzés volt, amely rávilágított arra, hogy mennyire érzéketlen a bankvilág a hétköznapi emberek problémái iránt. A politikus egyensen bicskanyitogatónak nevezte ezt a magatartást, mivel a gazdasági válságot éppen a pénzpiacok profitéhsége illetve kapzsisága okozta, amely sokakat belehajszolt a devizahitelek felvételébe - mondta.

Olvasóink írták

  • 3. maradando 2009. június 18. 19:51
    „Elszaladtak a lovak kedves MSZP-sek. Az ország szekere a sz@rban ,mire találtok egy új lovat addigra elmerűl kocsistól gazdástól .És elittátok a zab árát is !”
  • 2. comet 2009. június 18. 19:01
    „hogy idejutottunk azért a felelősség elsősorban azt a pártot terheli, ami ezt a dilettáns tékozló kormányt kiizadta magából. Hogy a bankok esetleg kereshettek az ország nyomorán, az megint csak a kormány bűne, ugyanis a játékszabályokat ők felügyelik. Az MSZP azért is gerinctelen párt, mert képtelen saját felelősségét elismerni, és levonni a konzekvenciákat. Szégyenteljes rablóbanda akik foggal körömmel ragaszkodnak a hatalomhoz, felrúgva a demokratikus szabályokat, kockáztatva az ország jövőjét. Remélhetőleg végleg eltűnnek a politikai palettáról, és a törvénysértők és segítőik bíróság előtt fognak felelni mutyizásaikért, az ország lerongyolásáért.”
  • 1. flexsnake 2009. június 18. 18:53
    „NA én erre mondom hogy nem nem soha :D”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Veszélyben a fiatalok: fuzáriumgomba a gabonában

Szegeden már régen kongatják a vészharangot. A gombából származó szennyeződés gyengítheti az… Tovább olvasom