Délmagyar logó

2018. 04. 25. szerda - Márk 12°C | 25°C Még több cikk.

A Biztonsági Tanácsot mozgósítaná a magyarok ellen Slota

Erdély és Vajdaság miatt egy román-szerb-szlovák összefogás lehetőségét vetette fel Jan Slota, mivel szerinte nemcsak országának kell tartania a Magyarországon kibontakozó fasizmustól.
A Szlovák Nemzeti Párt vezetője szerint a helyzet annyira súlyos, hogy országa Biztonsági tanácsának javaslatokat kellene kidolgoznia Szlovákia területi egységének megvédése érdekében.

Szlovákia megvédése érdekében a Szlovák Köztársaság Biztonsági Tanácsának összehívását, és az Európai Unió intézményeinek Magyarországgal szembeni lépéseit sürgető felhívást tett közzé a Szlovák Nemzeti Párt (SNS) elnöke. Jan Slota a Biztonsági Tanácstól azt várja, hogy a testület vizsgálja meg Szlovákia biztonsági helyzetét, és tegyen az ország területi egységének megvédését szolgáló javaslatokat. „Ezzel együtt felszólítom az Európai Unió intézményeit, hogy szegüljenek végre szembe a magyarországi helyzettel, és hozzák Budapest értésére, hogy megengedhetetlen a fasizmus népszerűsítésének propagandája", írta az SNS vezetője.

Slota úgy látja, hogy az előállt helyzet csillapítása érdekében Robert Fico szlovák és Gyurcsány Ferenc magyar kormányfő találkozóját késlekedés nélkül meg kell tartani. Slota azonban nemcsak Szlovákiáért aggódik. Szerinte, miután szombaton a nyíregyházi Nemzeti Őrsereg 28 tagja "náci egyenruhának" minősülő öltözékben a szlovákiai Királyhelmecre merészkedett, érdemes lenne mérlegelni, vajon nem fenyegeti-e hasonló helyzet Erdélyt és a Vajdaságot is. És ha a válasz igen, akkor nem kellene-e Szlovákiának a hasonló szélsőséges veszélynek kitett, Magyarországgal szomszédos többi állammal is összehangolnia a lépéseit.

Az SNS úgy ítéli meg, hogy a helyzet nagyon súlyos, a magyar kormány és a magyar diplomácia a szlovák kormány tagjainak hetek óta hallható kifogásai ellenére máig nem volt képes rendet tenni, hanem ellenkezőleg: azt a benyomást igyekszik kelteni a külföldi országok felé, hogy a szlovák-magyar kapcsolatok megromlását elsődlegesen Szlovákia idézi elő. AZ SNS és egyben a parlament alelnöke mindezt úgy foglalta össze: már elnézést kérek, de a magyar miniszterelnök, Gyurcsány Ferenc hülyeségeket beszél.

Olvasóink írták

23 hozzászólás
12
 • 23. flexsnake 2008. november 10. 17:00
  „Ez hülye bakker :D Mi az hogy fasizmus?? Van itt is probléma meg ott is, oldja meg mindenki a sajátját.
  Az a náci egyenruha meg inkább hasonlít a régmult idők besorozott állományának kekiszínű gyakorlójára.
  Nekem sem tetszik de hol van itt fasizmus baszus? :D Ez az ipse totál beteg.”
 • 22. antiTISO 2008. november 10. 10:38
  „Ez egy másik témakör, de beidézem magam ide is. Előzmények:xx-es a határontúliakért aggódik, a magyar gárdást és a magyar nacionalistákat hobáztatja, erre van a válasz:
  Kedves xx-es! Nagyon megértem az aggódását. De a problémák Szlovákiából erednek. Ugye Malina Hedviget nem a gárda stb pofoztatta le, nem a magyar belügyminiszter, miniszterelnök nyilatkozgatott olyasmiket, hogy Malina Hedvig önmagát pofozta meg. Pozsonyban nem a gárda (stb.) szúrta le azt a gitáros fiatalembert, akinek nem tetszett a pofája, mert csak lazán volt öltözve. A szlovák rasszizmus generátora a szlovák SZOCIALISTA párt, amelyik a hatalmat csak egy nácibeütésű nacionalista szlovák párt segítségével tudta megszerezni és megtartani. A POSZTKOMMUNISTA szocialisták azok, akiknek hatalomban való maradásához elengedhetetlen a nacionalista indulatok szítása, ld. MILOSEVICS, ld. ILIESZKU, nálunk rafináltabban, de ugyanez megy a c.kisebbség felhasználásával. Ne feledje Hitler a nemzeti SZOCIALISTA párt (Német Nemzeti-Szocialista MUNKÁSpárt) führere volt!”
 • 21. 751510 2008. november 10. 09:37
  „Magyarok!

  Ha velünk, magyarokkal szeretnél kommunikálni, előbb tanuld meg a nyelvünket!

  Slotáról annyit, beszédes, amikor egy kisebbségi komplexusban szenvedő agyhalott alkoholista tagja egy "ország" kormányának. Szerencsétlennek nincs túl sok tiszta pillanata, naívság elvárni tőle, hogy miközben az alkohol serényen munkál benne, értelmesen megnyilvánuljon... Amit Gyurcsányról mondott, azt pedig még részegen sem lehet elhibázni.”
 • 20. catroot-nak 2008. november 09. 23:07
  „Ha tudni akarod, nem titok:
  magyar (bordo utlevelem van!)
  nemet, (mar 37-eve), es
  USA -allamplgar (32-eve) vagyok.

  Nemzetisegem?

  Szegeden születtem,
  (szinesznöt szerettem-Babits)

  nos felre teve a trefat, akar hiszed, akar nem,

  en magyar vagyok am!!!!!

  (Ajanlat Neked:
  Kerlek, hanyagold a Blikk-et, es Gyözike adasait!
  OK? )

  By

  Különben a "catroot" macskafejen, macskatalpon kivül atvitt ertelemben itt az USA-ban mast is jelent!!!
  (De errööl majd legközelebb, OK?).”
 • 19. sárga rigó 2008. november 09. 23:03
  „catroot !
  A 13-nak sajnos igaza van.
  A patkány nevet amit írsz igazolja,milyenek vagytok, "nagy magyarok ". Széthúzunk ?Nem gondoltad,hogy értelmes ember veletek összefog !Radikálisok,rosszabbak vagytok,mint a pufajkások !”
 • 18. V.G. 2008. november 09. 23:02
  „Arra tényleg nagyon kellene vigyázni, hogy ne a felvidéki magyarok igyák meg a levét az acsarkodásnak.Ez persze nem azt jelenti, hogy kormányzati szinten nem kellene sokkal erélyesebben fellépni a magyarokat ért felháborító atrocitások ellen.
  Viszont a teljesen elmebeteg alkoholista Slota mérhetetlenül ostoba megnyilvánulásain csak nevetni lehet.Mint most a legújabbon:" a mongol magyarokat a szláv vér civilizálta". Persze akik hallgatják, azok sem okosabbak - bár talán nem mind alkoholisták - mert különben csak akadna egyszer valaki, aki rákérdezne: hát hogy lehet, hogy a primitív civilizálatlan "mongolok" több mint 1000 éves államiságot mondhatnak magukénak, a végtelenül civilizált tótok (bocs:szlovákok) pedig mindösszesen 15 éveset?
  És hát nyilván Slota azt sem tudja, hogy mit jelent a szláv szó. Skláv, a görögök hívták így őket, rabszolgát jelent, majd később szolgát. Történelmünkből tudjuk, hogy a korabeli szlovákok voltak (többek között) a honfoglaló magyarok szolgái.
  Akik uralkodtak, nem keveredtek a szolgáikkal.”
 • 17. catroot 2008. november 09. 22:49
  „13. Milyen nemzetiségű vagy mégis? Az végülis mindegy, mert egy patkány vagy! Az ilyen 8-as hozzászólású egyénnel kezetfoghatsz! Abban lehet igazad van, hogy széthúzúnk, de a magadfajtáddal szemben... nem éppen!”
 • 16. Svab 2008. november 09. 22:33
  „Sokat olvasok.
  Hal`Istennek, nemetül es angolul is perfekt.
  Sok-sok vad eri a Delmagyart, hogy szoci, partfogo ,stb.
  En, ha az internetben ujsagot olvasok, kezdem (mint szegedi) a
  -Delmagyarral.
  Utana jön, a
  -Magyar Nemzet (online), es a
  -Nepszabadsag. Igen, igen!
  Hiszen csak igy tudok velemenyt alkotni!!

  A külföldi lapokat most nem sorolom fel.

  Nos, most jön a lenyeg!

  A Delmagyar az egyik vilagszerte (!) legjobb ujsag!!!!!!!

  A DM nem "szocialista"!!
  (Szocialis beallitottsagu, az OK! Igy helyes!).

  A DM nem "tanit", "nevel", hanem: tenyeket feltar!!!

  A DM-nek nem feladata a valaszadas.

  Mint iratlan ujsagiroi törvenyt követnek helyesen:

  "tenyeket feltarni, közölni es az olvasot elgondolkoztatni!!"

  Erröl ennyit ma az USA-bol.
  Kössz DM!
  Igy tovabb!”
 • 15. V.G. 2008. november 09. 22:31
  „Slota valóban nem normális, és bárhol kiröhögik Európában az öngenerált félelmeivel. Mindez amúgy a szlovákok kisebbségi komplexusával magyarázható.
  A múltkor jót nevettem, valaki azt mondta: Szlovákia történelme elfér egy hosszabb SMS-ben. És ez nem vicc, ez így igaz: Szlovákiának egyáltalán nincs dokumentálható történelme, kizárólag az utolsó 15 év. Hiszen még Trianon után sem voltak önállóak, addig pedig kizárólag a magyar történelem részesei voltak. Nincsenek saját történelmi hőseik, évszázados irodalmuk, nincsenek kiemelkedő alakjaik a tudományok, a művészetek terén sem. Ami keveset próbálnak felmutatni, azt bizony lopták, és elsősorban tőlünk, magyaroktól, még a címerüket is a hármas halommal, meg a kettős kereszttel.
  Nme ritka, hogy a tolvaj, aki itt speciel beült a készbe, jobban gyűlüli azt akit meglopott mint fordítva, hiszen örökké attól fél, hogy elillan a lopvány, visszajön az eredeti tulaj.
  Igen ez komoly frusztrációt eredményezhet.
  S persze, a szlovákok között is sok az értelmes és rendes ember.”
 • 14. nyilasmisi 2008. november 09. 21:51
  „azulka-vazulka, neked hány holdas birtokod van vagy volt Romániában? te agyhúgykőves marha”
 • 13. Magyarok! 2008. november 09. 21:36
  „Ti es Europa?!
  Röhej.

  Ti es a vilag?!
  Meg magatokat is utaljatok.

  Ti es "vilagsztarjaitok"?!
  Annacska es Gyözike.

  Röhejesek vagytok.”
 • 12. azul 2008. november 09. 21:25
  „Területrabló tolvajaink féltve őrködnek lopott kincsükön! EU ide,EU oda a tolvajok újra össze állnak, körvonalazódik újra a kis antant!”
 • 11. matulabácsi 2008. november 09. 21:01
  „Slota egy hülye elmebeteg alkoholista seggfej. Aki azte se tudja hogy a gyerekét ő maga csinálta vagy a fia. De miert hiszi minden Magyar hogy a Szlovákok mind tőkhülyék és a Magyarok a krém...itt is ott vannak marhák, idióták, faszok. És itt is ott is vannak normális okos, rendes emberek.”
 • 10. netuddki 2008. november 09. 20:56
  „Nagyon hülye.Remélem az unió kiröhögi!”
 • 9. lipót 2008. november 09. 20:51
  „"AZ SNS és egyben a parlament alelnöke mindezt úgy foglalta össze: már elnézést kérek, de a magyar miniszterelnök, Gyurcsány Ferenc hülyeségeket beszél."

  Ez már valami! Egy vélemény külföldről a beteg Gyurcsányról?”
 • 8. Rendszerváltás óta, csak a bajt keresik maguknak 2008. november 09. 20:49
  „Szarkavaró magyarok.”
 • 7. kiri01 2008. november 09. 20:38
  „Nocsak-nocsak.
  Újra összeállna a kisantant.”
 • 6. lacipapa68 2008. november 09. 20:32
  „Ez a magyar külpolitika szégyene!Mindig befogjuk a pofánkat,anikor fel kellene háborodnunk /uniós szinten is/.Ráadásul még jó pofát is vágunk ahhoz,hogy a bűnösök kérjék ki maguknak.Miért nem tudunk egyszer már az asztalra csapni,hogy "eddig,és ne tovább"?Majom minden magyar kormány... Pedig én béketűrő ember vagyok,de ez már kiverte nálam is a biztosítékot.”
 • 5. kadicsa 2008. november 09. 19:40
  „Ez milyen komoly nem hulyek baszki azt meg kell hagyni kész még ők nyulnak az EU hoz ezzel a DAC foci mecsbő sem lesz semmi!NAGGYON DURVA AZT HISZEM AZÉRT EL KÉNE GONDOLKODNI HOGY KI VAN VELÜNK RAJTUNK KIVÜL UGY JÁRUNK MINT A ZSIDOK!!l”
 • 4. naru 2008. november 09. 19:37
  „senki ne higgye hogy egy kicsit is haboznának román szerb szlovák átrontani Magyarországon és Budapesten kezetfogni !!!!Tiszántuliak nem sokon mult hogy nem a román az elsödleges nyelv!A nagy szláv álom del és északiakat egyesiteni rajtuk mulna márt nem lenne Magyarország!!”
23 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rejtett tartalékok: az Informédia a válságról

Mi a jó a válságban? Ezt a meghökkentő kérdést teszi fel ügyfeleinek az Informédia Kft. –… Tovább olvasom