Délmagyar logó

2017. 10. 21. szombat - Orsolya 10°C | 20°C Még több cikk.

A Fidesz jobban szabályozná a fogyasztóvédelmet

Jövő héten kezdi az Országgyűlés három fogyasztóvédelemmel kapcsolatos törvény általános vitáját, amelyekben többek között a Békéltető Testületek munkáját is jobban szabályoznák - mondta pénteken Alexa György (MSZP) miután tárgyalt a Békéltető Testületek képviselőivel. Koszorús László (Fidesz) ugyanakkor jogi garanciákat szeretne látni a törvényekben a fogyasztók védelmében.
Alexa György fontos lépésnek nevezte, hogy a jövőben az állam önálló költségvetési tételként biztosítja majd a Békéltető Testületek finanszírozását. Alexa felhívta a figyelmet, hogy az elmúlt egy évben a korábbinál jóval több ügyet dolgozotak fel a testületek.

Koszorús László reagálásában leszögezte: amíg nem nyilvánítják jogi személyeknek a Békéltető Testületeket, addig azok nem érvényesíthetik a döntéseiket. A Fidesz éppen ezért ilyen tartalmú módosító javaslatot nyújt be a törvényekhez, valamint azt is szeretnék, ha a jövőben olyan jogszabály is születne, amely kötelezi a boltokat, szervezőket, eladókat, hogy adott esetben anyagi kártérítést fizessenek a vásárlóknak.

Olvasóink írták

 • 7. Állampolgár 2008. április 28. 14:20
  „És tőlük ki véd meg?
  http://index.hu/politika/belfold/skkszts7340/”
 • 6. sportos 2008. április 27. 21:03
  „Érdekes, hogy a Fidesz-nek csak akkor vannak gondolataik és javaslataik mikor ellenzékben van! Mikor ök voltak hatalmon akkor a munkásokra, meg az aluliskolázottakra nagy íveben fütyültek, csak az értelmiségi volt elönyben! Csak ezt szeretjük elfelejteni, meg sok mindent mást.”
 • 5. matriné 2008. április 26. 19:25
  „Szerintem nem ártana partedlit kötni a nyálveréshez! Abból már elege van a választó polgároknak! Illő lenne már tenni is az aztalra. ha már egyszer oda lettek delegálva! Az ellenzékneki is joga van az ország javításán tevékenykedni, sőt ha jó ötleteik vannak azokat el is fogadja még az is aki nemért az ország vezetéséhez csupán úgy kell azt tálalni, hogy ne tudjanak belekötni és elutasítani,mint rosszat,vagy kivitelezhetetlent!”
 • 4. ipiapacs 2008. április 26. 18:33
  „...fizetésük megszavazásakor nincs üres hely a parl.menben....
  mani osztáskor is mindég ráérnek...”
 • 3. pot 2008. április 26. 08:24
  „ja mint a képviselők fizetésének tisztába tétele igaz? Kamu!”
 • 2. nopárti 2008. április 25. 17:38
  „Végre valami jó ötlet, remélem lesz is belőle valami”
 • 1. ipiapacs 2008. április 25. 16:35
  „...mikor nyújtja be a módosító javaslatot, mikor soha nincsennek benn a parlamentben.....aha ! ...postán küldik ! ajánlva...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szerb trükkös tolvajokat fogtak az M5-ös autópályán

Trükkös tolvajokat fogtak el a rendőrök csütörtök hajnalban, Pest megyében az M5 -ös autópályán… Tovább olvasom