Délmagyar logó

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 24°C Még több cikk.

A földtörvényt több lépésben módosítják

A Magyar Nemzet értesülése szerint a kormányzat kész a földtörvény módosítására, de előbb meg akarja várni az EU álláspontját a külföldiek földvásárlásának korlátozását lehetővé tevő moratórium meghosszabbításáról.
A lap csütörtöki számában azt írták, hogy hétfőn az Országgyűlésben várhatóan az új vidékfejlesztési miniszter részletesen beszámol a kormányzat ez irányú terveiről, miután több kormánypárti képviselő is interpellált ez ügyben.

A lap szerint a kormányzat kész arra, hogy módosítsa az elővásárlási jogok sorrendjét a földtörvényben, és az független a moratórium meghosszabbításától. Amennyiben az EU nem járulna hozzá a 2011-ben lejáró időszak meghosszabbításához, akkor az illetékesek a francia, illetve a dán példa alapján mezőgazdasági végzettséghez, nyelvismerethez és több éves helyben lakáshoz kötnék a földszerzést Magyarországon.

Az elővásárlási joggal kapcsolatos módosítás egy korábbi állapotot állítana vissza, amely szerint a termőföldeknél a helyben lakó gazdák, a szomszédok rendelkeznének első helyen elővásárlási joggal.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Eltitkolt adósságok a mozgókép-közalapítványnál

Az idén elrendelt felülvizsgálat szerint a múlt év végéig 6,5 milliárd forint banki hiteltartozást… Tovább olvasom