Délmagyar logó

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 18°C | 27°C Még több cikk.

A megyei elnökök Bajnait akarják

Bajnai Gordon gazdasági minisztert szeretnék miniszterelnöknek az MSZP megyei elnökei - tudta meg a Független Hírügynökség nevük elhallgatását kérő megyei elnököktől.
Este hét órától ülésezik az MSZP frakciója, ahol a képviselők meghallgatják a párt tárgyaló-delegációjának beszámolóját az eddigi SZDSZ-el folytatott egyeztetésekről és döntenek a párt új kormányfő-jelöltjéről.

Információink szerint a lehetséges jelöltek Bajnai Gordon mellett Gráf József agrárminiszter és Takács János az Eletrolux vezérigazgatója, azonban a megyei elnökök és az országos elnökség együttes ülésén a legtöbb felszólaló Bajnai jelölése mellett érvelt. A szombat esti frakcióülés alatt egyébként az MSZP tárgyaló-delegációja egyeztet az SZDSZ-szel is és szocialista tervek szerint még szombat este megszülethet a megállapodás is az új jelöltről.

A Független Hírügynökség információi szerint a megyei elnökök komolyan bírálták Gyurcsány Ferenc pártelnököt és az elnökséget is a tárgyalások elhúzódása és eredménytelensége miatt is, aminek hatására április 5-én a párt rendkívüli kongresszusán pártelnököt is választanak a küldöttek.

Bajnai nem erősíti meg jelöltségét

Bajnai Gordon nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter az MSZP kibővített elnökségi üléséről távozva újságírói kérdésre, hogy megerősíti-e, ő lesz a miniszterelnök-jelölt, nemmel válaszolt.

Az MSZP elnöksége szombat reggel ült össze, hogy miniszterelnök-jelöltet állítsanak. Napközben több név is felmerült, így Gráf József agrárminiszter, illetve Bajnai Gordon gazdasági miniszter neve is.

Olvasóink írták

 • 9. hazám 2009. március 29. 21:25
  „Belőlük nem kérünk!”
 • 8. Power 2009. március 29. 15:53
  „A megyei balliberális "kiskirályok" még élvezni szeretnék a felvett hitelek gyönyörét!”
 • 7. Boytronic 2009. március 29. 14:14
  „Még azért a Torgyi papát is megkérdezném,hátha ráér és lesz ojan kedves és elvállalja,sokal roszabb nem lenne mint az elödjei,jobbat meg nem látok sajna,bohozat ez az egész amit ez a szoci csürhe csinál.csak nekünk kell majd a levét meginnunk .....a fene a pofájukat!!”
 • 6. madártej 2009. március 29. 13:15
  „Féltik a koncot a Bigfoot Botkáék, nem más az okuk. Ezért még a népet se hagyják, hogy válasszon az, hogy mit akar.”
 • 5. waterbear 2009. március 29. 12:14
  „Gordonka is tett a népszerűségi lista utolsó helyeiért éppen eleget a múltban...”
 • 4. garbon 2009. március 29. 10:35
  „Tolvaj minisdzterelnök nem kell Bajnai örüljön hogy nincs börtönben.”
 • 3. Ferrari 2009. március 29. 09:05
  „Mi lesz, ha a néppel is úgy kibánik ( kerestem ide egy elfogadható szót a kib...ik helyett) Bajnai , mint a libatartókkal?”
 • 2. Power 2009. március 28. 19:57
  „Frakciózgatással semmire nem megyünk. Mindössze arról van szó, hogy a ballibes megyei elnökök féltik jelenlegi pozícióikat.”
 • 1. trixi11 2009. március 28. 19:53
  „Köszönjük szépen, de mi nem!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fidesz: az MSZP összeroppant a kormányzás súlya alatt

A szombati nap a bizonyíték arra, hogy az MSZP összeroppant a kormányzás súlya alatt, alkalmatlanná vált arra, hogy új kormányt adjon az országnak - véli Szijjártó Péter. Tovább olvasom